Istra je već godinama poznata kao biser Jadrana, a otprije nekoliko godina dogodio se pravi bum među ljubiteljima netaknute prirode koji su otkrili sve njene čari. U današnjem članku napisati ćemo vam kakve to nekretnine Istra ima u ponudi.

Zbog visokih standarda do kojih Istrijani drže, predivne prirode i vodenog blaga, Istra je postala mamac turistima koji traže više od običnog ljetovanja. U pitanju su turisti koji su stvarno zainteresirani baštinom tog kraja i njenim ljepotama.

Nemojte da nekretnine Istra ne budu i vaš izbor

Kupnja ili najam nekretnine u Istri može završiti samo pozitivnim ishodom. Nekretnine u Istri su iznimno cijenjene i kvalitetno građene pa im rijetko koji kupac može naći zamjerku.
Među najatraktivnijim lokacijama za nekretnine u Istri je grad Pula koji trenutno nudi dobra stambena rješenja po povoljnim cijenama.

Nekretnine Istra su osobito popularne kod gradova kao što su Rovinj i Novigrad, iako su cijene prilično visoke. No, ovi gradovi nude izvanredan sadržaj tijekom cijele godine.
Najskuplji kvadrat nalazi se u gradu Poreču, ali su bez obzira na cijene sve porečke nekretnine popularne među strancima.

No dovoljan je jedan posjet Istri da se zaljubite u prekrasnu prirodu i smirenost koju rijetko gdje možete naći.

Izbor koji seže od kamene kućice do vile sa bazenom

Ako ste ljubitelj prirode i rustikalnog oduševit će vas široka ponuda kamenih kućica koje odišu poviješću. Kamene kućice možete kupiti već namještene i spremne za korištenje ili ih možete kupiti povoljnije pa investirati u uređenje ali potpuno po vašem ukusu.

Velik je izbor i kuća sa velikim terasama i bazenima kako bi se maksimalno iskoristilo sunce i lijepo istarsko vrijeme. To su vrste nekretnina kojima cijena samo raste.

Ako tražite nekretninu kao financijsko ulaganje u budućnost, niste pogriješili sa odabirom Istre. Istarske nekretnine su sve više na cijeni, a iznajmljivanjem stana ili kuće tijekom sezone (a sve više i izvan sezone), ostvarit ćete povrat sredstava brže nego što mislite.

Ulaganje u nekretnine u Istri dodatno je stimulirano i od istarskih gradskih vlasti koje maksimalno ulažu u razvoj turizma, pazeći da pruže mirniji i profinjeniji odmor nego ostatak Jadrana. Zbog toga je Istra stekla poseban status među turistima koji vole raznolikost događaja i vrhunski gastronomski užitak.

Već danas pogledajte online ponudu koja vas neće ostaviti ravnodušnom, jer kakve nekretnine Istra nudi ne mogu ponuditi ni mnogi drugi dijelovi Hrvatske.

Pročitajte i članak sa naslovom “Otvaranje firme u inozemstvu bez državljanstva“.

Postovi iz iste kategorije: