Zbog raznih poreza i nameta koje država traži od domaćih poduzetnika, otvaranje firme u inozemstvu je puno bolja odluka. Vjerujemo da ste u slučaju istraživanja vezano uz obaveze koje imate kod otvaranja domaće firme izgubili dio entuzijazma. Visoki porezi otežavaju poslovanje i dovode do poprilično većih davanja, nego što je slučaj s nekim drugim zemljama. Danas razne firme posluju vezano uz pomoć prilikom otvaranja bankovnog računa u drugoj zemlji i postizanja što manjih troškova prilikom poslovanja.

Otvaranje firme u Sloveniji

Jedan od najpopularnijih oblika poslovanja je otvaranje firme u inozemstvu. Na taj način izbjeći ćete visoke troškove koje imate kao domaća firma, a Slovenija je zemlja koja bilježi veoma visok porast ekonomije. Glavni razlog tome je podupiranje poduzetnika i omogućavanje poslovanja s niskim nametima.

Otvaranje firme u inozemstvu

Razne industrije u Sloveniji su u porastu, od farmaceutske, pa sve do zanatskih poslova. Prednost je što vi ne morate biti njihov državljanin, već možete otvoriti firmu bez potrebe za preseljenjem i dobivanjem državljanstva. To otvara dodatne mogućnosti, a uvjeti koje nudi firma u Sloveniji su znatno povoljniji. 

Čitajte i sljedeći članak: Kako trgovati kriptovalutama i isplati li se investiranje u njih?

Nemojte žuriti i nikada ne ulažite više od onoga što možete izgubiti. Postoje razne svjetske poznate mjenjačnice kriptovalute na kojima jednostavno možete trgovati. Samo se registrirajte, kupit Bitcoin ili neku drugu valutu i krenite s trgovanjem.

Tekući račun u inozemstvu

Prvi korak koji morate učiniti ako ste se odlučili na otvaranje firme u inozemstvu je bankovni račun. Račun firme razlikuje se od privatnog računa, a preseljenje poslovnog računa u neku drugu zemlju može vam s leđa skinuti razne troškove. U današnjem svijetu, gdje je sve povezano putem interneta, jednostavno možete upravljati računima putem internet ili mobilnog bankarstva.

Najpopularnije zemlje u kojima možete otvoriti račun su Slovenija, Njemačka, Litva i Srbija. Otvaranje računa možete učiniti bez odlaska u zemlju, isključivo putem interneta. Neki od potrebnih podataka za otvaranje privatnog računa su preslika osobne iskaznice i porezni broj. Kod otvaranja računa za firmu, potrebna je potvrda o registraciji firme, VAT firme, te preslika osobne iskaznice direktora.

Kako kupiti dionice stranih firmi

Pitate se kako kupiti dionice? Onda si pročitajte članak sa naslovom “Kako kupiti dionice preko mobitela?“.

ProTax vas vodi kroz proces

ProTax je specijalizirana firma koja vam može pomoći kod otvaranja firme u inozemstvu i otvaranja bankovnog računa. Njihovi djelatnici vodit će vas kroz cijeli proces otvaranja i tako vam olakšati preseljenje poslovanja ili bankovnog računa. Firma posluje već dugi niz godina i iza sebe ima niz uspješnih suradnji.

Glavni razlog za njihovu pouzdanost je 100 % garancija koju daju svojim klijentima. Osim toga, dostupni su putem raznih komunikacijskih kanala, od telefona, do emaila ili popularnih aplikacija za chat (Skype, WhatsApp, Viber, Telegram, …). U slučaju da ste se odlučili na otvaranje firme u Sloveniji ili nekoj drugoj državi, ProTax će vas voditi i olakšati vam cijeli proces.

Postovi iz iste kategorije: