Bez obzira imate li automobil većih ili manjih dimenzija, kada idete na put, zasigurno planirate puno stvari prevoziti u prtljažniku. Obitelji s malom djecom tako ga često natrpaju brojnim stvarima, do samog vrha. U takvim slučajevima, možete biti sigurni da će sve stvari ostati na mjestu, odnosno da se neće rasipati posvuda.

No, što kada morate prevoziti nešto manje stvari? U tom slučaju, koliko god ih vi dobro posložili, često se dogodi da nakon što otvorite prtljažnik kada završite s vožnjom, stvari budu posvuda razbacane. Rješenje za takve probleme su korita prtljažnika za automobil koja će ih držati na jednom mjestu.

Funkcionalan dodatak za automobil

Jedan od iznimno funkcionalnih dodataka je svakako korito prtljažnika za automobil. Kao što je ranije navedeno, omogućit će nesmetani prijevoz nešto manje prtljage, kada želite da sve ostane na svojem mjestu. Korita za prtljažnik automobila su uglavnom izrađena od gume ili plastike te imaju zaobljene rubove zbog kojih će stvari ostati na jednom mjestu. Isto tako, donji dio se ne kliže pa kada ga postavite u prtljažnik, ostat će na mjestu. 

Osim toga što vas prtljaga neće dočekati razbacana, ovaj dodatak za automobil će sačuvati dno prtljažnika od habanja koje se uglavnom dogodi s vremenom i nakon što puno toga prevezete u njemu. 

Tipska korita prtljažnika

Tražite li model idealnih dimenzija za svoj automobil onda se odlučite za tipsko korito prtljažnika. Riječ je o tipiziranom modelu, odnosno svaki model odgovara određenom modelu automobila. To znači da će dimenzijama pristajati u potpunosti. 

Tipska korita za svoj automobil potražite u specijaliziranim trgovinama s autoopremom, ali možete ih i potražiti u brojnim web trgovinama, često po nižim cijenama i uz veći asortiman različitih modela.

Univerzalna korita prtljažnika

Tražite li brzo rješenje, ne želite li gubiti vrijeme na pronalazak onog idealnog modela koji će u potpunosti odgovarati u vaš automobil, rješenje dolazi u obliku univerzalnih korita za prtljažnik automobila. Ona su uglavnom izrađena u nekoliko različitih dimenzija te nisu posebno prilagođena svakoj marki automobila. To ujedno i znači da neće baš idealno pristajati u svaki automobil.

No, mnogim vozačima je ta opcija i više nego dovoljna za njihove potrebe te se odlučuju za kupnju univerzalnog modela korita i postavljanje u prtljažnik.

tipske pregradne mreže za auto

Organizirajte svoj prtljažnik uz tipske pregradne mreže

Poznato je da čak i oni koji vode računa o održavanju unutrašnjosti i vanjskog izgleda svog automobila ponekad muku muče s održavanjem vlastitog prtljažnika. Naime, prtljažni prostor se vrlo često koristi, a najčešće je zanemaren kada je u pitanju organizacija i održavanje.

Postovi iz iste kategorije: