Pitate li nekog vozača kakve kvarove ne voli, mnogi će reći da je to puknuće gume. Taj problem često se dogodi u najnezgodnijem trenutku, negdje daleko od doma. Još veći problem se javlja onda kada pri ruci nemate rezervnu gumu ili kada pri ruci nemate dizalicu za auto kako biste podigli kotač. 

Mnogi vozači kojima se to jednom dogodilo su naučili lekciju i na dalek put ne kreću bez raznih jednostavnih komada autoopreme koji im mogu biti vrlo korisni u određenim trenucima. 

Jednostavan dodatak za auto

Dizalica za auto spada u vrlo jednostavan dodatak za auto, odnosno u autoopremu koja ne zauzima puno prostora u prtljažniku, a može biti vrlo korisna. Dostupne su različite varijante, a ono što krasi svaku od njih je to što nije velikih dimenzija, a ima iznimno veliku nosivost, odnosno bez problema će podići auto.

Dizalica za auto može biti vrlo korisna.
Dizalica za auto ne zauzima puno prostora u prtljažniku, a može biti vrlo korisna.

Tako će vam biti vrlo korisna kod gore navedene situacije vezane uz zamjenu guma, ali i u bilo kojim drugim sličnim situacijama kada je potrebno automobil malo podići.

Pazite na nosivost dizalice za auto

Kada se kupuje dizalica za auto, osim što će vam bitna biti njezina veličina, ako je planirate stalno voziti u prtljažniku, vrlo je bitna i njezina nosivost. Ona će vam pokazati koliku težinu možete s njome podići. Današnji automobili se mogu dosta razlikovati po svojoj težini, što i ne čudi, ako usporedite primjerice neki mali monovolumen s primjerice nekim velikim SUV vozilom.

Kako sigurno podići i poduprijeti svoje vozilo pomoću dizalice za auto

Zbog toga prije kupnje auto dizalice morate provjeriti koliko vaš automobil teži te prema tome provjeriti podržava li dizalica za auto koju želite kupiti toliku nosivost. Naravno, ako želite biti sigurni da će vam ovaj auto dodatak dugo trajati, uvijek možete kupiti i neku koja ima veću nosivost pa ćete je moći koristiti i ako kupite novo vozilo.

Veliki izbor u trgovinama s autoopremom

Dizalice za automobil danas je moguće pronaći u brojnim specijaliziranim trgovinama koje nude autoopremu, no možete ih pronaći i u klasičnim trgovinama koje nude raznu robu. Prednost kupnje u specijaliziranim trgovinama s autoopremom je u tome što će vam prodavači moći dati savjet koji model auto dizalice bi vam najviše odgovarao, s obzirom na njihovu stručnost.

A također, u takvim trgovinama možete očekivati i nešto veći izbor te modele onih nešto popularnijih i renomiranijih proizvođača dodataka za auto.

Postovi iz iste kategorije: