U posljednje vrijeme sve češći komad namještaja koji se nalazi na ulazu u svaki dom su komode. U ovim slučajevima najčešće se radi o modelima za pohranu obuće i odjeće koji nerijetko imaju i ladice u kojima se najčešće pohranjuju sitnice poput ključeva ili pak kapa i šalova za zimsko vrijeme. 

Komode na ulazima u kuće i stanove prilagođene su dimenzijama najčešće malih prostora hodnika i predulaza te uvelike pomažu u organizaciji svih potrebnih, ali i nepotrebnih stvari koje se nalaze u svakom kućanstvu. Također, modeli u hodnicima vrlo često dolaze i u obliku niskih ormarića ili klupica koje služe za skidanje obuće pa su samim tim i vrlo korisne jer nisu potrebni dodatni sjedeći elementi.

Komode kao dio namještaja u modernom uređenju predstavljaju spoj estetike i funkcionalnosti. Tako osim za spremanje i organizaciju stvari vrlo često služe i kao dekorativni element u prostoru na kojem se nerijetko mogu naći ogledala, razni aranžmani, svijeće i drugo.

Estetika i funkcionalnost u jednom komadu

Komode kao dio namještaja u modernom uređenju predstavljaju spoj estetike i funkcionalnosti. Tako osim za spremanje i organizaciju stvari vrlo često služe i kao dekorativni element u prostoru na kojem se nerijetko mogu naći ogledala, razni aranžmani, svijeće i drugo. Zato možemo reći i da su dijelom postale izložbeni prostor svakog doma. Upravo zbog toga, postale su vrlo tražen komad namještaja.

Kupnja komoda u trgovinama namještajem

S obzirom da u trgovinama namještajem postoji ogroman broj različitih modela, to nerijetko može zbuniti kupce koji onda ne znaju za koju od njih se odlučiti. Ono na što je važno obratiti pozornost tijekom kupnje komode je svakako:

  • Oblik
  • Veličina 
  • Materijal izrade
  • Način održavanja

Iako se način održavanja čini kao nebitna stavka prilikom izbora, tome ipak nije tako. Naime, način održavanja komode u uskoj je vezi s materijalom od kojega je ona izrađena. Poznato je kako su sjajniji materijali izrade nešto teži za održavanje jer se na njima vrlo brzo nakuplja nečistoća što je potom i vrlo vidljivo svima. Isto tako, važan je i prostor u koji će ovaj komad namještaja biti postavljen jer materijali i održavanje modela u kupaonici ili dnevnog boravku nisu isti zbog vanjskih uvjeta

Maksimalno iskorištavanje prostora i moderne tehnologije

Osim što su današnje komode napravljene i mogu biti napravljene u velikom broju različitih dimenzija kako bi pristajale prostorima različite veličine, one danas također dolaze i s ladicama ili bez njih. Kada je riječ o ladicama, one mogu imati klasično otvaranje na povlačenje prema sebi, mogu se otvarati prema dolje itd. Mehanizam njihova zatvaranja može biti tvrđi ili danas najpopularniji mekani, nečujni, sve ovisno o vašim željama i potrebama.

Postovi iz iste kategorije: