Precizno nanošenje šminke na usne čini veliku razliku u cjelokupnom izgledu: ono može definirati sve vaše pozitivne atribute i rezultirati u suptilnom ili šokantnom izgledu, ovisno o vašim željama. Kako biste uzdignuli vašu svakodnevnu šminku na novu razinu preporučujemo nanošenje olovke za usne. 

Osim očite preciznosti koju olovka donosi važno je spomenuti i glavnu ulogu ovakve olovke: ona služi kao svojevrsna baza za daljnje nanošenje šminke. Njome detaljno stvarate željeni oblik i popunjavate cijele usne kako biste produžili trajanje ruža ili sjajila koje nanosite preko olovke. Olovka za usne je također svojevrsna barijera, ona sprečava ruž da pobjegne izvan linija usana sto je čest problem, pogotovo kod ljubitelja klasičnih crvenih usana.

Odabir savršene olovke za usne

Kako biste odabrali savršenu olovku važno je paziti na njezinu konzistenciju i na odabir boje. Naime, savršene olovke za usne su kremaste, ali ujedno nose dovoljno pigmenta kako biste nanosili jake, definirane linije. Ako odaberete suhu, tvrdu olovku susrest ćete se s problemima tijekom nanošenja olovke za usne: linije će biti neravne, a nanošenje sporo i zamorno. 

Olovke za usne  NYX Professional Makeup
NYX Professional Makeup olovke za usne

Nakon što ste našli kremastu i pigmentiranu olovku potrebno je paziti i na njezinu debljinu. Ovisno o vašim potrebama, možete odabrati tanku olovku kako biste bez problema ušli u svaki prostor tijekom popunjavanja usana, ili debelu olovku koja će oduševiti one koji vole neprecizno popunjavanje usana ili čak one koji koriste olovku umjesto ruža za usne. 

Popunite usne s olovkom

Osim što je olovka za usne koristan alat za nanošenje ruža, ona može služiti i za stvaranje određenih iluzija. Odabirom olovke koja je za nijansu tamnija od vašeg ruža stvorit ćete iluziju puniji usana. Ako odaberete drastično tamniju olovku možete stvoriti dramatičan izgled inspiriran 90-ima. Mogućnosti su neograničene!

Kako savršeno nanijeti olovku za usne? 5 jednostavnih trikova + pogreške koje treba izbjegavati.

Tijekom odabira savršene boje potrebno je posebno pripaziti na podtonove. Ako kupujete olovku koja treba pristajati određenom ružu ili sjajilu, potrebno je pogledati da li je ruž hladnog ili toplog podtona. Naime, nijanse često mogu biti slične, ali se razlikovati po tome da jedna ima više narančaste, a druga više plave podtonove. 

Najpopularniji odabir su olovke za usne koje se savršeno stapaju s vašom prirodnom bojom usana. Razlog tome jest što je upravo ta boja najpraktičnija za svakodnevnu uporabu i njome možete definirati svoje usne na suptilan način. Ovo je posebno popularno kod osoba koje ne vole mat, pigmentirane ruževe već koriste lagane ruževe ili sjajila. Ovakvim bojama ujedno možete oblikovati svoje usne te im dati novi izgled bez da nanosite nepraktične ruževe koji će se tijekom dana razmazati ili nestati.

Postovi iz iste kategorije: