Printeri su danas postali gotovo standardni dodatak uz računala. Mnogi ih koriste na poslu gotovo svakodnevno, a mnogi ih imaju i kod kuće kako bi mogli ispisivati razne dokumente, slike i ostale materijale. Danas su još uvijek najčešće u uporabi tintni printeri, iako i laserski imaju odične performanse. No, činjenica da već za nekoliko stotina kuna možete kupiti tintni printer, dovoljna je da se mnogi odluče upravu za tu vrstu.

A da bi printer radio, potrebna mu je tinta. Onima koji ispisuju puno toga, vrlo je bitna jeftina tinta za printer, za dodatnu uštedu.

Cijene tinte se razlikuju

Isto kao što se razlikuje cijena printera ovisno o proizvođaču, razlikuje se cijena tinti. Dostupna je u crnoj varijanti i ona u boji. Prije nego se odlučite za kupnju tintnog printera određenog proizvođača, svakako se raspitajte o cijeni tinte. Naime, brojni printeri djeluju vrlo jeftino u odnosu na druge proizvođače, ali kasnije je cijena tinti puno veća. Zato je jeftina tinta za printer mnogima jedan od glavnih uvjeta za kupnju određene vrste printera.

Čitajte i sljedeći članek: Multifunkcijski printer je najbolja opcija za kućanstvo

Multifunkcijski printeri posjeduju skener i pisač, a glavna razlika je u načinu ispisa.

Rezervna tinta je uvijek jeftinija

Jeftina tinta za printer je uglavnom ona rezervna, odnosna ona koju proizvode neovisni proizvođači. Ona je također specifična za određene modele, no zbog velike ponude na tržištu, ne biste trebali imati problema s pronalaskom one koja vam je potrebna. No, s nešto nižom cijenom dolazi i nešto niža kvaliteta.

Naime, takva tinta će vam se možda nešto brže istrošiti, a ujedno i njezina kvaliteta prilikom ispisa možda neće biti istovjetna originalnoj varijanti. No, sama činjenica da je ona ponekad jeftinija i do dva ili tri puta od originalne, mnogima je dovoljna da se odluče upravo za nju.

Velika ponuda tinti na Internetu

S obzirom na veliku potražnju, danas se na Internetu mogu pronaći trgovine koje nude isključivo tintu, tonere i slične dodatke za printere. A često se kod njih može pronaći i jeftina tinta za printer, bilo da je riječ o onoj originalnoj ili zamjenskoj.

Isto tako, na Internetu ćete vrlo brzo pronaći onu vrstu koja odgovara vašem modelu printera pa se mnogi i samo zbog te mogućnosti odlučuju za takvu vrstu kupnje.

Postovi iz iste kategorije: