Pametni telefoni danas su gotovo neizostavan dio naših života. Osim njihove osnovne funkcije za primanje poziva i poruka, danas na svom mobitelu možete gledati videozapise, slušati glazbu, čitati knjige, slati mailove, fotografirati, snimati, koristiti se društvenim mrežama i još mnoštvo drugih stvari.

Opcija je gotovo bezbroj, pod uvjetom da vaš mobitel ima dovoljno struje. A upravo to je najveći nedostatak brojnih mobitela – preslaba baterija. No, noviji modeli imaju sve snažnije baterije za mobitele, ali sve popularnija postaje i kupnja dodatnih, prijenosnih modela.

Nema straha

Čak i u zadnjih 5 godina, tehnologija korištena u mobitelima doživjela je razne velike promjene – kamere su bolje, memorije je više, procesori su jači, sve u cilju otvaranja novih mogućnosti i poboljšanja rada na mobitelu. Jedan aspekt u kojemu progres nije toliko vidljiv su pak baterije za mobitele, koje su u usporedbi s ostatkom doživjele mnogo manje inovacija.

Stoga je danas veoma rijetko viđena pojava mobitel koji može preživjeti više od dana uz pojačano korištenje bez punjenja. A s obzirom na našu povezanost s mobitelima, prazna baterija može uzrokovati velik strah. Tu na scenu stupaju prijenosne baterije za mobitele.

Kapacitet baterije

Tražite li bateriju za mobitel kao dodatan izvor energije kada niste blizu utičnici, postoji nekoliko stvari na koje morate obratiti pozornost. S obzirom da su one danas postale gotovo neophodan dodatak, tržište je puno različitih modela. Ipak, nije svaki model savršen za vaše potrebe – najveću važnost svakako ima kapacitet.

Današnji mobiteli u prosjeku imaju između 2000 mAh i 4000 mAh kapaciteta baterije, pa je preporučljivo da vaša dodatna baterija ima barem toliki kapacitet, kako bi vaš mobitel mogla napuniti do kraja barem jednom.

Brzo punjenje mobitela

Kada kupite prijenosnu bateriju za mobitel, zapravo kupujete još jedan uređaj koji morate puniti. To je još jedna obaveza kojoj morate posvetiti pozornost, pa stoga imate li mogućnost odaberite modele koji imaju mogućnost brzog punjenja.

Time ćete si uštedjeti vrijeme, ali i smanjiti potrebno planiranje i organizaciju oko punjenja. Na kraju, obratite pozornost i na utore koje ima prijenosna baterija kako biste bili sigurni da ćete ju uz pomoć kabela moći priključiti na svoj mobitel.

Sygic navigacija za siguran dolazak do destinacije. Planirate li se uskoro otisnuti na neko putovanje u nepoznato, za siguran dolazak na odredište prije svega će vam od neizmjerne važnosti biti dobra cestovna navigacija. Čitajte više …

Imate problem sa mobilnim telefonom? Pronađite odgovarajući servis mobilnih telefona. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: