Promjenom vremenskih uvjeta tijekom godine automobili koji nisu parkirani ispod natkrivenih prostora, uvelike su pod utjecajem negativnih čimbenika tih vremenskih uvjeta. Kako bi svi oni koji nemaju mogućnost parkiranja u garažama ili ispod natkrivenih prostora imali koliko toliko sigurnost za svoja vozila, proizvođači dodataka za automobile osmislili su cerade za auto. 

To su pokrivala za automobile napravljena od posebnih vrsta materijala koji štite automobil od svih negativnih utjecaja vremenskih prilika te su odlično rješenje za sve one bez natkrivenog parkirnog prostora.

To su pokrivala za automobile napravljena od posebnih vrsta materijala koji štite automobil od svih negativnih utjecaja vremenskih prilika te su odlično rješenje za sve one bez natkrivenog parkirnog prostora.

Rješenje protiv tuče

Kao jedna od najgorih vremenskih neprilika koja se svake godine ponavlja, posebno u kontinentalnim dijelovima zemlje, a koja nerijetko ošteti velik broj automobila je tuča. Naime, u pojedinim dijelovima tuča ima iznimno razornu moć pa možemo vidjeti snimke na kojima je tuča veličine oraha, a nekada i puno veće. 

S obzirom na toliku učestalost, ali i jačinu tuče, važno je zaštititi svoj automobil, a cerada za auto je odličan izbor. Cerade protiv tuče su izrađene od nešto debljih materijala koji zbog svoje specifičnosti amortiziraju udarce tuče. Zbog toga su učinkovita zaštita za auto protiv tuče i tako štite automobil, ponajprije od pucanja vjetrobranskog i stražnjeg stakla, a onda i od niza oštećenja lima do kojih može doći.

Ne zaboravite na štetnost sunca na auto

Osim tuče veliki neprijatelj brojnih automobila, posebno u ljetnom razdoblju je svakako i sunce koje emitira štetne zrake koje tijekom dužeg vremenskog razdoblja mogu nanijeti veliku štetu automobilu. Prvenstveno sunce zagrijava unutrašnjost automobila što kasnije rezultira oštećenjima kokpita i sjedišta koji počinju pucati ili mijenjaju boju. 

Osim toga, sunce najveći utjecaj ima na vanjski dio automobila jer visoke temperature i štetne UVA i UVB zrake uzrokuju pucanje laka na automobilu te ljuštenje boje čiji je popravak vrlo dugotrajan, ali i skup. Ukoliko ljeti nemate omogućen natkriveni parking ili pak ljetujete negdje gdje vam hlad nije omogućen, kupnja cerade za auto odličan je izbor za vas.

Ostale prednosti cerade za auto

Osim što cerade za auto štite automobil od tuče i sunca, one imaju i niz drugih prednosti zbog kojih su danas vrlo popularne među vozačima, a neke od njih su:

  • Zaštita od smole
  • Zaštita od pada predmeta s visine tijekom nevremena (grane stabala)
  • Zaštita od jake kiše
  • Lako postavljanje i skidanje
  • Lako održavanje
  • Lako skladištenje

Kao što vidimo velik je broj prednosti koje cerade za auto pružaju svojim korisnicima stoga razmislite o njezinoj kupnji i zaštitite svoj automobil, ali i novčanik.

Postovi iz iste kategorije: