Automobil je mnogima od nas naš drugi dom pa ga je potrebno održavati urednim i čistim, kako bi mogli uživati u vožnji i njegovom korištenju. Gumeni tepisi su vrlo jednostavan i efektan pomoćnik za održavanje čistoće automobila, osobito u jako prljavim periodima godine kada vladaju kiša i snijeg.

Gumeni tepisi su najbolji odabir
Gumeni tepisi štite pod automobila od prljavštine

Osim što štite pod automobila od prljavštine, gumeni tepisi ga štite i od mrlja koje se teško skidaju kao što su mrlje od raznih ulja, te oštećenja koja se ne mogu popraviti kao što su rupe od opušaka cigareta. Tepisi su vrlo povoljna opcija zaštite automobile te su vrlo jednostavni za održavanje i čišćenje.

Gumeni tepisi su najbolji odabir

Gumeni tepisi za auto su izrađeni tako da imaju donji neklizajući sloj koji vas neće ometati u vožnji, a gornji sloj je premazan zaštitom od habanja. Nikada nemojte uzimati upitno jeftine tepihe jer osim što nisu kvalitetni obično su napravljeni iz recikliranih materijala koji uzrokuju jak gumeni miris koji neće nestati korištenjem.

Gumeni tepisi Gledring

To ćete lako provjeriti traženjem certifikata koji potvrđuje da tepisi zadovoljavaju sve propisane standarde, a on bi se trebao nalaziti na pakiranju. Ako certifikata nema, tada ih nikako nemojte kupiti.

Ako vam nije bitno jesu li tepisi u vašem automobilu dizajnirani baš za vaš model automobila tada možete kupiti i univerzalne gumene tepihe koji pristaju u svaki auto. Želite li malo posebniji izgled možete nabaviti gumene tepihe izrađene za vaš model automobila pa će u potpunosti pristajati vašem autu i na njima će se nalaziti i logo. Takvi tepisi obično najbolje pristaju u automobil. 

Pročitajte ovaj članak: Cerada za auto je spas za limene ljubimce

Promjenom vremenskih uvjeta tijekom godine automobili koji nisu parkirani ispod natkrivenih prostora, uvelike su pod utjecajem negativnih čimbenika tih vremenskih uvjeta. Kako bi svi oni koji nemaju mogućnost parkiranja u garažama ili ispod natkrivenih prostora imali koliko toliko sigurnost za svoja vozila, proizvođači dodataka za automobile osmislili su cerade za auto.

Tipski tepisi za auto

Tipski autotepisi napravljeni su točno po mjerama auta i imaju visoke rubove koji nude zaštitu od zaprljanja područja ispod tepiha. Na dnu se nalaze čepovi za pričvršćivanje koji fiksiraju tepihe i sprječava ih da se pomiču ili da za njih zapinju pedale. Kvalitetni gumi tepisi zaštiti će auto od:

  • blata, 
  • prljavštine, 
  • vlage 
  • te ostalih tvrdokornih mrlja koje se nehotice pojave 

Gumeni tepisi su također vrlo jednostavni za održavanje i čišćenje. Možete ih očistiti običnom krpom i sredstvom za čišćenje, a kod većih zaprljanja potrebno ih je oprati pod mlazom vode ili očistiti pomoću visokotlačnog čistača.

Mnogi profesionalni proizvođači tepiha u svojoj ponudi nude i profesionalna sredstva za čišćenje tepiha, a riječ je o sredstvu za suho pranje koje olakšava uklanjanje prljavštine bez korištenja vode. U ponudi se može pronaći i posebno sredstvo za impregnaciju gumenih tepiha zbog kojih će vaši tepisi izgledati kao novi.

Postovi iz iste kategorije: