Ako ste jedan od onih koji se konačno domagao vlastitog doma, bez obzira jeste li kupili stan ili kuću, slijedi vam težak posao njegovog opremanja. Vjerojatno će mnogi krenuti s namještajem kao glavnim dijelom svog doma, ali uz to, vrlo važna je i unutarnja rasvjeta. Ona će vam omogućiti da vam je dom dobro osvijetljen te da možete uživati u svakom njegovom kutku.

Svaka prostorija je važna, a nikako nemojte zanemariti niti kupaonsku rasvjetu. Iako je kupaonica prostorija u kojoj nećete provoditi baš previše vremena, vrlo je bitno da sve što radite u njoj možete obaviti bez naprezanja očiju. 

Kvalitetna kupaonska rasvjeta 

Iako mnogi ne razmišljaju na taj način, ali kupaonska rasvjeta može napraviti veliku razliku koja će se očitovati u samoj atraktivnosti kupaonice. Ako ste kod nekog bili u gostima i ušli u kupaonicu, možda vam se nije svidjela na prvi pogled, iako je u njoj bilo raznih zanimljivih komada namještaja i slično. No, krivac za to je vjerojatno bila loša kupaonska rasvjeta. Zato nemojte da se to dogodi i u vašoj kupaonici.

Ideje za bolju razsvjetu kupaonice.

Na strop kupaonice se svakako isplati postaviti neko rasvjetno tijelo koje će dobro osvijetljavati cijeli prostor. Za to je najbolje iskoristiti neku jaču žarulju. Osim toga, razmislite i o nekom zidnom rasvjetnom tijelu.

Osvjetljenje iznad ogledala

U većini kupaonica nalazi se i ogledalo iznad umivaonika. To je ujedno dekorativni i funkcionalni element. Pomaže vam pri obavljanju svakodnevnih higijenskih radnji u kupaonici, od pranja zuba, šminkanja itd. Takve radnje zahtijevaju i dobro osvjetljenje. Zato je svakako preporučljivo imati dobro rasvjetno tijelo iznad ogledala. 

kvalitetna razsvjeta u kupaonici
Preporučljivo je imati dobro rasvjetno tijelo iznad ogledala. 

Kada se bira žarulja za takav oblik rasvjete, treba paziti na njezinu jačinu, odnosno ne smije biti vrlo jaka. Ako je prejaka, zaslijepit će vas, a to zasigurno ne želite. 

Ostali oblici unutarnje rasvjete

Bez obzira je li riječ o kupaonici ili nekoj drugoj prostoriji u domu, unutarnja rasvjeta je također vrlo važan dio. Naime, postoje razni oblici, kao što su:

  • Lusteri
  • Stolne lampe
  • Zidne lampe
  • Plafonjere itd.

Ovisno o tome koji oblik preferirate, odabrat ćete idealne komade rasvjetnih tijela za svoj dom. Trgovine s rasvjetnim tijelima nude brojne modele, a većinu njih ćete tamo moći vidjeti upaljene kako biste se lakše odlučili koji model vam najviše odgovara. Zato, odaberite kvalitetnu unutarnju rasvjetu i vaš dom nikog tko vam dođe u goste neće ostaviti ravnodušnim.

Postovi iz iste kategorije: