Ljudi najčešće smatraju da su padovi s motora pri malim brzinama bezopasni i da im tijekom vožnje skutera na kratku relaciju neće biti ništa. Nažalost, upravo kratke relacije i nenošenje kaciga za skuter su glavni razlozi za tragične nesreće koje se događaju. Kacige za motor su napravljene za padove pri normalnim brzinama, a svaki pad s motora može biti rizičan za život. Nezgodan udarac glavnom može prouzročiti ozbiljne ozljede, a kaciga vas može spasiti u slučaju pada.

Odabir kacige za skuter

Kvalitetna kaciga za skuter mora biti izrađena od čvrstih materijala i provjerene kvalitete. Ono na što vi morate obratiti pažnju prilikom kupnje je da pristaje uz vašu glavu bez mrdanja, a isto tako da vas ne žulja. Tako ćete imati najbolje šanse za zaštitu u slučaju pada. Naravno, nemojte zaboraviti niti na izgled kacige, budući da i one koje dobro izgledaju, jednako dobro štite u slučaju pada.

Osim kacige, bitno je da tijekom vožnje motora imate i drugu potrebnu opremu, poput rukavica koje će zaštiti ruke od sunca ili hladnoće i tako vožnju učiniti ugodnom.

Kaciga za skuter
Kvalitetna kaciga za skuter mora biti izrađena od čvrstih materijala i provjerene kvalitete.

Nemojte kupovati korištenu kacigu

Rabljena kaciga za skuter nije dobar odabir prilikom kupnje! Veoma je važno da kaciga savršeno pristaje na vašu glavu i da je veličina dobra, a čak i da ste pronašli takvu kacigu, ona nije dobar odabir za kupnju. Kaciga ima rok trajanja koji je oko 5 godina i nakon tog razdoblja ona ne mora pružati kvalitetnu zaštitu i nije sigurna u slučaju pada.

Mlazna kaciga za skuter

Budući da se skuteri voze pri manjim brzinama, prilikom kupnje možete odabrati otvorenu kacigu, koja će u kombinaciji s naočalama pružiti jednako dobre uvjete za vožnju. One nisu u potpunosti zatvorene i tijekom ljeta će vam biti ugodnije nego da vam je glava potpuno zatvorena za kacigu. Iako je otvorena, mlazna kaciga za skuter pruža odličnu zaštitu i sigurnost od ozljeda.

Kvalitetne kacige za skutere

Prilikom kupnje nemojte žuriti za cijenom. Ako je kaciga za skuter jeftina to ne znači da je dobar odabir. Bitno je da birate samo kvalitetne i provjerene brendove s kojima ćete u vožnji biti sigurni i u najgorem slučaju zaštićeni od ozljeda. Neke od najpoznatijih kaciga su:

  • O’NEAL
  • NOLAN
  • MRAZ
  • PINLOCK
  • GREX

Sve ove kacige dostupne su u web trgovini Yogi po odličnim cijenama, kao i razna druga motoristička oprema i dodatci za motor. Sve što vam je potrebno možete naručiti na jednom mjestu, brzo i jednostavno. Također možete dobiti dječje kacige za motor koje pruže pouzdanu zaštitu.

Postovi iz iste kategorije: