Ašvaganda je jedna od najcjenjenijih biljaka u ayurvedi i svrstana je u kategoriju pomlađivača organizma (rasajana). Širok spektar djelovanja na organizam čine ju odličnim dodatkom prehrani, koji se jednostavno može konzumirati u raznim oblicima. Ašvaganda u prahu je najpoznatiji oblik konzumacije kao dodatak prehrani. 

Njeno djelovanje na tijelo ima niz raznih učinaka, a najpoznatija je po davanju vitalnosti organizmu, borbi protiv stresa, a koristi se i kao prirodni afrodizijak. Kroz ovaj tekst upoznati ćemo vas s ovom biljkom i njenim benefitima te gdje je možete kupiti u prahu.

Ašvaganda je od povijesti cijenjena biljka

Za razliku od mnogih drugih biljki koje se nerijetko promoviraju kao izvrstan dodatak prehrani, ašvaganda je od povijesti svrstavana u ljekovite biljke i korila se je kao prirodni lijek. Jedna od zanimljivih činjenica je da su Aleksandar Veliki i njegovi vojnici od nje radili vino, koje im je koristilo kao serum energije i snage, a ujedno ih je liječilo od bolesti.

Ašvaganda u prahuolakšava učenje
Ašvaganda u prahu štiti od stresa

U raznim povijesnim knjigama i izvorima spominje se ljekovita biljka ašvaganda, a dodatnu popularnost stekla je s istraživanjima zapadne medicine koja su potvrdila njeno djelovanje na razne tegobe.

Djelovanje ašvagande na organizam

Postoje razne tegobe i prirodni procesi kod kojih dodatak prehrani ašvaganda u prahu može pomoći. Zahvaljujući „čarobnom“ sastavu, djeluje na razne sustave i organe, a može se pohvaliti i svojim antikancerogenim svojstvima.

Glavni razlozi zbog kojih biste trebali konzumirati ašvagandu su:

  • Poboljšava vitalnost i pomlađuje organizam
  • Poboljšava otpornost na infekcije i jača organizam
  • Ubrzava probavu
  • Pozitivno djeluje na kardiovaskularni, živčani, respiratorni i endokrini sustav
  • Ima antikancerogeno i antireumatičko svojstvo
  • Izrazito je snažan prirodni antioksidans

Uzevši u obzir sve ove stavke, ljekovita biljka ašvaganda u prahu može donijeti razne koristi za vaš organizam, a njeno konzumiranje je veoma jednostavno. Važno je napomenuti da se još od prije nekoliko tisuća godina, u Indiji koristila kao afrodizijak te se svrstava u jedne od najjačih prirodnih afrodizijaka.

Konzumiranje ašvagande

Ašvaganda se može konzumirati u prahu ili kapsulama. Konzumira se oralno i ovisno o vašem organizmu i kilaži ovisi količina koja vam je potrebne. Veoma je važno da poštujete preporučeni dnevni unos, koji iznosi jednu do dvije čajne žličice dnevno. Ako pijete lijekove ili ste u drugom stanju, bitno je prije konzumiranja posavjetovati se sa liječnikom.

Video: Ašvagandaje biljka koja čuva naše srce i mozak

U web trgovni Nature’s Finest možete kupiti dodatak prehrani Ašvaganda u prahu po odličnoj cijeni. Potpuno prirodan proizvod od samljevenog korijena biljke prava je riznica korisnih i zdravih elemenata za tijelo i organizam.

Postovi iz iste kategorije: