Ljepota dolazi iznutra. Unutarnji osjećaj mira i ljepote pokazujemo vanjštinom.
Kad se priča o ritualima važnim za ljepotu i njegu tijela, rijetko se ističe koliko je važno brinuti se o cijelom organizmu tijekom cijele godine. To uključuje prehranu, redovitu tjelesnu aktivnost ali i suplemente koji redovitom uporabom rade za nas. Jedan od takvih preparata je ricinusovo ulje.

Lijek otrovnog podrijetla

Ricinusovo ulje dolazi od biljke ricin. Iako je ricin na glasu kao jedan od najpoznatijih otrova, ricinusovo ulje nije nimalo otrovno, dapače široko je primjenjivo kod raznih bolesti i nedostataka u organizmu.

Koliko je ljekovito ricinusovo ulje govori i njegov drugi naziv – Kristov dlan. Posebnim ga čini vrlo rijetka ricinoleična kiselina koja je prisutna u velikom postotku, čak do 90%.

Ricinoleična kiselina se pokazala iznimno djelotvornom protiv gljivica, plijesni, virusa, parazita i bakterija da se smatra da je baš zbog nje ricinusovo ulje toliko ljekovito.

Za što se sve može koristiti ricinusovo ulje?

Ricinusovo ulje se koristi protiv išijasa, ćelavosti, artritisa, slabe cirkulacije, tumora dojke, probavnih problema, mioma i cista, bradavica te bronhitisa i prehlade. Dokazana je učinkovitost ricinusovog ulja i kod autoimunih poremećaja, Parkinsonove bolesti i epilepsije.

Ricinusovo ulje se može koristiti u oblozima, za poboljšanje cirkulacije. Dovoljno je njime natopiti gazu i držati na bolnom mjestu sat vremena. Kod ozbiljnih upalnih procesa zglobova, isti oblog se može koristiti i do 4 puta dnevno. Oblozi od ricinusovog ulja se mogu stavljati i na područje jetre. Na ovaj način pomažu pri čišćenju i regeneraciji jetre tijekom noći.

Biljka iz koje se radi ricinusovo ulje izgleda zaista divno!

Ricinusovo ulje se pokazalo djelotvorno kod multiple skleroze i cerebralne paralize pri vanjskoj primjeni. Doduše ne preporuča se trudnicama i ljudima sa želučanim i bubrežnim problemima.

Najbolji prijatelj za vašu kožu i kosu

Redovita upotreba preparata s ricinusovim uljem može popraviti sveopću sliku vašeg zdravlja. Pomoći će vam da se osjećate bolje i samim time ljepše.

Kad smo već kod ljepote, ricinusovo ulje može puno pomoći vašoj koži i kosi i to u vrlo kratkom roku. Lagano ga nanesite na usne i u vrlo kratkom roku svjedočite kako vam usnice izgledaju punije, sjajnije i zdravije.

Imate rijetke i ispucale trepavice? Malo ste pretjerali kod posljednjeg beauty tretmana i previše počupali obrve? Ricinusovo ulje će riješiti oba problema na očigled, mogli bismo dodati. Nanesite ga lagano na trepavice prije spavanja ili na mjesta gdje je pinceta radila prekomjerno i u roku od nekoliko dana ćete vidjeti veliku promjenu.

Osim što pomaže kod rasta i gustoće kose, ricinusovo ulje redovito naneseno na tjeme će smiriti vlasište i ukloniti perut.

Možete ga koristiti protiv strija također. Lagano namažite područje obuhvaćeno strijama navečer jer se tokom noći naš organizam regenerira. Sami proces regeneracije će ubrzati ulje na strijama. U ovom slučaju rezultate nećete vidjeti tako skoro ali upornost će kroz nekoliko mjeseci donijeti zavidne i dugotrajne rezultate.

Preporuka stručnjaka je koristiti preparate s ricinusovim uljem redovito i tokom cijele godine i rezultati neće nedostajati.

Postovi iz iste kategorije: