Kada se odlučite na internet postaviti svoje stranice, trebat će vam nekoliko informatičkih usluga. Morat ćete ih povezati s nekom domenom, za što će vam trebati usluga registracije domene. Ona je važna kako bi korisnik mogao upisati naziv i ekstenziju u web preglednik i kako bi su se otvorile vaše web stranice. No, one se neće otvoriti ako nisu na internetu, odnosno ako nisu smještene na nekom serveru, tj. računalu koje je stalno spojeno na Internet.

Za to vam je potrebna usluga hostinga web stranica koju ćete također morati ugovoriti putem neke tvrtke. A kako biste učinkovitije baratali administracijom, preporuka je korištenje cPanel sučelja zbog njegove jednostavnosti.

Općenito o cPanel sučelju

Svi koji su koliko toliko informatički pismeni, odnosno oni koji se znaju služiti računalom, ne bi trebali imati problema s korištenjem cPanel sučelja. Riječ je o sučelju koje se koristi za administraciju hostinga, a posebno je po tome što je vrlo jednostavno napravljeno, ali uz brojne napredne mogućnosti. Tako pomoću cPanel sučelja možete:

  • Administrirati sve potrebno oko smještaja web stranica
  • Dodavati i uređivati poddomene
  • Baviti se dodjelom email adresa
  • Namještati sve potrebne postavke za razne aspekte rada web stranice i sl.

Sve navedeno obavlja se kroz intuitivno i grafičko sučelje pa ne biste trebali imati problema s bilo kakvim podešavanjima.

Sučelje cPanel nudi brojne korisne mogućnosti

Tražite ovo rješenje za administraciju hostinga

Sučelje cPanel spada u najpopularniju vrstu i vrlo često ćete ga dobiti uključenog u paketu hostinga kojeg odaberete. Ako to ipak nije slučaj, uvijek možete zatražiti tvrtku putem koje ste ugovorili hosting da vam ga omogući, a to ćete u većini slučajeva i moći dobiti. Sve radnje koje trebate napraviti ćete obaviti puno brže koristeći baš to sučelje, nego koristeći neko drugo alternativno.

Zato se svakako uvijek isplati tražiti baš to rješenje za administriranje hosting mjestom, ako ga već niste odmah dobili.

koristiti cPanel
Ako spadate u skupinu korisnika koji se ne znaju tako dobro služiti računalom, a ipak želite imati svoje web stranice online, pronađite nekog stručnjaka koje će sve obavljati za vas.

Zatražite pomoć informatičkih stručnjaka po potrebi

Ako spadate u skupinu korisnika koji se ne znaju tako dobro služiti računalom, a ipak želite imati svoje web stranice online, pronađite nekog stručnjaka koje će sve obavljati za vas. Ponekad i tvrtke putem kojih možete ugovoriti hosting vam mogu ponuditi svoje usluge, a ako to nije slučaj, postoje i tvrtke koje to mogu raditi za vas.

One će tada također koristiti cPanel sučelje da vam podese sve postavke baš onako kako je vama potrebno, odnosno prema vašim željama.

Postovi iz iste kategorije: