Svi oni koji na internet postavljaju svoje web stranice, trebat će i uslugu web hostinga. To je usluga koja omogućuje da se one smjeste na neki server i na taj način budu stalno dostupne potencijalnim posjetiteljima. Na taj način korisnik nakon što ih postavi na server više nema brige oko njih. Ipak, potrebno je i na određeni način upravljati tim svojim mjestom na serveru. Za to postoje razna rješenja, ali jedno od tih rješenja se uvijek izdvaja.

Sučelje cPanel je jedno od najpopularnijih koje služi upravo u gore navedene svrhe. Omogućava vam jednostavan pristup opcijama vezanim uz vaš web hosting i sve to na vrlo jednostavan i intuitivan način.

Način funkcioniranja cPanel sučelja

Sučelje cPanel zapravo se može promatrati kao kontrolna ploča za web hosting. Krasi ga vrlo intuitivno grafičko sučelje putem kojeg se mogu obaviti sve potrebne stvari. Tako uz pomoć cPanel sučelja možete:

  • Upravljati poddomenama vezanih uz vašu domenu
  • Upravljati e-mail adresama
  • Upravljati DNS postavkama
  • Jednostavno prebacivati datoteke na server i preuzimati ih sa servera na svoje računalo itd.

Sve to se može odraditi u svega nekoliko klikova mišem pa čak i oni koji nemaju toliko informatičkog znanja bi trebali sve odraditi bez problema.

Čitajte i sljedeći članak: Uz powerbank nećete ostati bez baterije

U današnjem brzom tempu života, gdje su mobilni uređaji postali neizostavni pratitelji, potreba za pouzdanom i pristupačnom energetskom podrškom postaje sve važnija. Upravo tu ulogu preuzimaju power bankovi, prijenosne baterije koje omogućuju punjenje elektroničkih uređaja kao što su pametni telefoni, tableti, i slušalice bilo gdje i u svakom trenutku. 

Prednosti korištenja cPanel sučelja

Teško je nabrojati sve prednosti koje ćete imati korištenjem cPanel sučelja kako biste upravljali svojim hostingom web stranica. Mnogi će se složiti da je najveća prednost samo jednostavnost korištenja, zbog grafičkog i intuitivnog sučelja za koje nije potrebno da korisnici imaju napredno tehničko znanje.

Također, ovo sučelje nudi brojne značajke koje su korisne početnicima, ali i naprednim korisnicima pa svi mogu napraviti ono što im je potrebno. Uz to, sve se može dodatno prilagođavati pa svatko može prilagoditi ovo sučelje svojim potrebama i željama.

Dio hosting paketa

Kada ugovarate neki paket web hostinga putem neke informatičke tvrtke, u određenim slučajevima ćete cPanel sučelje dobiti uključeno u određeni hosting paket, dok ćete u nekim drugim slučajevima morati ga posebno zatražiti. 

cPanel vodiči: cPanel sučelje – Jupiter

U svakom slučaju, cPanel kontrolna ploča je iznimno korisna za upravljanje vašim web hostingom i svakako će vam biti puno lakše ako je koristite. Zato prije ugovaranja hostinga provjerite podržava li je tvrtka putem koje ste odlučili ugovoriti smještaj web stranica. Iako se čini kao nešto što nije toliko važno, uštedjet će vam puno vremena.

Postovi iz iste kategorije: