Usluga smještaja web stranica na internetu naziva se hosting. Riječ je o usluzi koju nude brojne informatičke tvrtke, bilo da je riječ o onim domaćim ili stranim. Ona vam omogućuje da zakupite prostor na nekom serveru ili ako baš želite i cijeli server te tamo postavite svoje web stranice. To je dobro zato što su serveri stalno povezani s internetom pa će im posjetitelji moći pristupiti u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta.

Postoje različite vrste, a VPS server se izdvaja kao odlično rješenje koje nudi jako puno zanimljivih mogućnosti po relativno pristupačnoj cijeni. U nastavku pročitajte više o svemu.

Prednosti VPS servera

VPS server vam omogućuje da dobijete svoje virtualno mjesto, a to je ujedno i njegova najveća prednost u odnosu na druge vrste. To ujedno znači da:

  • Svoje virtualno mjesto možete konfigurirati po želji, kako vam odgovara, odnosno možete instalirati željene aplikacije, podešavati razne postavke i slično
  • Iako se perfromanse servera dijele na sve korisnike, njihovo korištenje neće imati nikakav utjecaj na vas što kod primjerice dijeljenog hostinga nije slučaj

Ove dvije karakteristike mnogima su dovoljan razlog da ugovore VPS server za svoje potrebe i mnogima je VPS hosting web stranica najoptimalnije rješenje.

Upravljanje virtualnim mjestom na serveru

Za administraciju VPS servera mogu se koristiti različita sučelja. Neka imaju više mogućnosti, neka manje, neka su jednostavnija, neka kompliciranija. Govorimo li o najpopularnijem sučelju za administriranje VPS servera onda je to svako cPanel sučelje. Riječ je o grafičkom sučelju koje je vrlo slično radu u raznim Windows programima pa se na njega vrlo lako naviknuti.

Najpopularnije sučelje za administriranje VPS servera je cPanel sučelje

Osim jednostavnosti rada, cPanel sučelje nudi i jako puno mogućnosti koje možete koristiti, poput upravljanja poddomenama, upravljanja e-mail adresama, prebacivanja datoteka između vašeg računala i servera itd. 

Ugovaranje više informatičkih usluga

Ako ste se odlučili ugovoriti VPS server, kao što je ranije navedeno, to možete učiniti putem brojnih domaćih i stranih informatičkih tvrtki. One osim te usluge nude i brojne druge usluge koje bi vam mogle biti od koristi, kao što su registracija domene, SSL certifikati i slične. Primjerice, ako planirate otvoriti web trgovinu, SSL certifikat je nešto što biste svakako trebali ugovoriti.

Administriranje VPS servera
VPS server vam omogućuje da dobijete svoje virtualno mjesto.

Stoga, ako će vam trebati više takvih usluga, najbolja opcija je da sve ugovorite od iste tvrtke jer to donosi svoje prednosti. Tako ćete vjerojatno dobiti i dodatni popust, a kasnije, ako zatrebate bilo kakvu pomoć, sve ćete moći obaviti na jednom mjestu.

Postovi iz iste kategorije: