Casio PX-160 digitalni klavir nudi razne funkcije za podešavanje nivoa klavijature tako da odgovara drugom instrumentu ili pevaču, olakšava reprodukciju pesme napisane u “teškom” ključu, itd.. Funkcija prenosa vam omogućava da povećate ili smanjite nivo čitave klavijature u polutonskim koracima. Pomoću ove funkcije možete, na primer, reprodukovati pesmu iz drugog ključa bez da se zapravo naučite kako je treba svirati u novom ključu. alternativno, koristite funkciju prenosa da biste reprodukovali pesmu sa drugačijim “lakšim” ključom (manje crnih tipki), a opet čuli pesmu u originalnom ključu.

Da biste izbegli gubitak podataka, možete da prenesete snimljenu pesmu na računar i da je ponovo kopirate na instrument kada vam je potrebna (za reprodukciju snimka, vežbanje). U ovom slučaju, možete snimiti onoliko pesama koliko želite. U stvari, veoma je korisno imati mogućnost slušati vaše delo da biste dobili neke zanimljive uvide i napravili neke ispravke / poboljšanja ako je potrebno.

Funkcija promene oktave menja visinu klavijature u oktavskim jedinicama. Tako, na primer, kada svirate srednje C ono što ćete čuti je tenor C ili sopran C ili drugi Cs na klavijaturi u zavisnosti od toga koliko je oktava pomerano. Takođe je moguće fino podesiti visinu Casio PX-160 digitalni klavir koristeći funkciju finog podešavanja. Možete podići ili smanjiti visinu čitave klavijature u 0.1 HZ koraka od standardne visine a4 tipke = 440Hz.

Još jedna odlična stvar kod modela Casio PX-160 je ta što vam omogućava da promenite standardno “jednak temperament” podešavanje na jedan od 16 različitih temperamenata pogodnijih za sviranje određenih stilova muzike (indijski, arapski, klasični). Normalno ova karakteristika je dostupna na mnogo skupljim modelima klavira, tako da sam bio prilično iznenađen što je Casio PX-160 digitalni klavir isto ima.

 

Drug funkcije

Metronom je odličan alat koji možete koristiti za vežbanje tempiranja i jednakog tempa. PX-160 vam omogućava da podesite tempo, broj otkucaja po metru i zapreminu metronoma kako bi odgovarali vašim potrebama. PX-160 je takođe opremljen funkcijom automatsko isključivanje koja će sprečiti nepotrebnu potrošnju energije i automatski isključiti instrument nakon otprilike 4 sata rada. Zaključavanje rada je još jedna korisna funkcija koja će, kada je omogućena, zaštititi od nenamernog rada dirki.

Postovi iz iste kategorije: