Internet je mjesto na kojem se može doseći bilo kojeg čovjeka na zemlji, a prednosti oglašavanja na internetu su mnogobrojne. Google Adwords oglašavanje je jedan od najpopularnijih tipa oglasa na internetu, uz marketing na društvenim mrežama. Rezultati koje možete postići u veoma kratko vrijeme su glavni razlog za početak oglašavanja na Googleu.

Prikažite svoj oglas zainteresiranim ljudima na Google tražilici, Youtube videu ili u njihovom Gmail računu. Prednosti koje nudi ovaj način oglašavanja su mnogobrojne, a kroz nastavak vam donosimo više o samom oglašavanju na Googleu.

Google je najveća tražilica

Ako trebate određene informacije, prva stvar na kojoj ćete ih tražiti je Google tražilica. Zahvaljujući svim rezultatima web stranica, za određeni upit dobiti ćete sve potrebne informacije u svega nekoliko sekundi. No, jeste li se ikada upitali zbog čega se neke web stranice prikazuju prve kod pretraga?

Google i Google Adwords
Google Adwords oglasi također se prikazuju putem Google tražilice

Google Adwords oglašavanje

Tajna dobrih rezultata na Google tražilici za određene pojmove su Google Adwords oglasi. Oni će vašu stranicu rangirati među prvim rezultatima za željene upite i samim time servirati vaš sadržaj korisnicima koji su zainteresirani za ono što nudite. To je glavna prednost koju ova vrsta oglašavanja nudi i razlog zbog čega se vaš marketinški budžet troši puno pametnije nego kod neke druge vrste oglasa.

Video: Što je Google Adwords oglašavanje

Iako je SEO optimizacija web stranica zaslužna za dobre pozicije na Googleu, oglasi će uvijek biti prikazani u samom vrhu i bez obzira na SEO optimizaciju, konkurencija će biti rangirana ispred vas ako ne koristite oglase. Zbog toga je neophodno da koristite plaćeno Google Adwords oglašavanje

Prednosti Google oglasa

Google oglasi nude niz prednosti u odnosu na klasično oglašavanje, a neke koje smo izdvojili su:

  • Prikaz ljudima koji pretražuju određene pojmove
  • Detaljna statistika oglasa i praćenje učinkovitosti
  • Plaćanje samo kada se desi interakcija s oglasom
  • Visoka učinkovitost oglasa

Ako i dalje ne koristite Google Adwords oglase, vrijeme je da ih stavite u svoj marketinški plan. Internet je trenutno najbolji kanal za doći do novih potencijalnih kupaca ili klijenata i podignuti poslovanje na višu razinu. Marketing na društvenim mrežama i Google oglasi pomoći će vam proširiti poslovanje.

Agencije za Google Adwords

Bez iskustva je veoma teško krenuti i pobrinuti se za učinkovitost oglasa. To će vam oduzeti mnogo vremena za učenje, a u konačnici nećete postizati rezultate koje možete. Zbog toga su agencija za Google Adwords danas veoma popularne, jer će za malu naknadu postaviti cijelu vašu kampanju i omogućiti vam efektivno oglašavanje uz najmanji trošak.

Postovi iz iste kategorije: