Kupovina darova može biti prilično komplicirana, pogotovo ako nismo iskusni ili nismo upoznati s interesima neke osobe. Ne želimo biti jedni od onih koji kupe poklon paketić ili nešto slično, s obzirom na to da se zna da su takvi darovi uglavnom automatski i da nemaju veze s osobom.

Kad kupujete nekome dar, možete proći kroz neke jednostavne korake i složiti savršeni paketić. Mi ćemo vam danas pomoći da saznate kako srediti idealan poklon za prijatelja, prijateljicu, člana obitelji, godišnjicu, 18.-ti rođendan… 

Kupovina darova može biti prilično komplicirana, pogotovo ako nismo iskusni ili nismo upoznati s interesima neke osobe.

Kako se biraju darovi?

Ovaj tekst je vaš vodič i dokaz da darovi mogu biti savršeni, samo ih je potrebno pomno odabrati.

1. korak – nešto funkcionalno

Uvijek je dobro pokloniti osobi nešto što ona zapravo može koristiti i svaki dan iznova uživati u tome. Obično su takvi darovi povezani s interesima, hobijima, vještinama i poljem rada te neke osobe. Napišite na papir neke stvari o kojima priča, koje voli raditi, i onda dobro razmislite kako biste mogli doprinijeti situaciji.

Nije loše imati generalnu ideju o budžetu kojeg želite potrošiti. Morate pripaziti kako ne biste kupili osobi nešto što ona već ima, što naravno može biti problem. Ako imate neke zajedničke prijatelje, mogli biste se posavjetovati s njima.

2. korak – nešto emocionalno

Ovisno o tome koliko ste bliski s osobom, trebali biste staviti neku emocionalnu komponentu u dar. Darovi osobi koju darujemo govore što mislimo i znamo o njoj. Ako niste baš bliski i niste sigurni kako bi to osoba protumačila, dobro je zadržati se na čestitci. Ako pak s osobom imate povijest i znate da bi joj neki intimni dar bio drag, napišite joj pismo ili joj poklonite neki okvir s vašom fotografijom.

Ovo je komponenta poklona koja ne mora biti skupa. Općenito, dar za rođendan ne mora biti skup, samo mora biti dobro promišljen.

3. korak – kako to ukombinirati?

Uvijek je dobro zapakirati dar. Možete komponente staviti u kutiju, košaricu, ukrasni papir ili nešto slično. Dodajte nešto slano ili slatko za pod zub i imate savršen poklon! Čak i ako ne pogodite u potpunosti, sigurni smo da vam osoba neće zamjeriti i da će razumjeti kako svatko ima drugačija iskustva i prioritete. Najbitnije je da se zaista potrudite, jer je to nešto što će druga osoba svakako primijetiti!

Darovi u internet trgovini

Darovi se jednostavno mogu kupiti u Gorila Darila web trgovini. Širok asortiman proizvoda garantira vam da ćete pronaći idealan dar za svaku osobu. U samo par klikova mišem odaberite i naručite savršen dar.

Postovi iz iste kategorije: