Za odrađivanje dobrog treninga prije svega je važno biti uporan i koncentriran. Ipak, kako bi treniranje bilo lakše, također je dobro imati kvalitetnu sportsku odjeću u kojoj će vaša koža moći disati. 

Sportska odjeća koju birate prije svega ovisi o tome kojim se sportom bavite, ali mora biti udobna i prozračna. Srećom, brojne trgovine s odjećom ili posebno sportskom opremom danas su pune raznih modela pa uz malo potrage, pronaći ćete idealne komade odjeće za sebe.

Dobra potpora za žene pola je posla

Važan dio sportske odjeće za žene je sportski grudnjak. Iako je neugoda veća što su veće grudi, čak i ako one nisu velike, dobar sportski grudnjak je važan. Potpora prsima smanjit će neugodu tijekom trčanja i odrađivanja vježbi s mnogo udaraca i odskakivanja, stoga je ovaj dio sportske opreme neizbježan. 

Sportska odjeća
Sportska odjeća koju birate prije svega ovisi o tome kojim se sportom bavite

Dobar sportski grudnjak pružit će vam dobru potporu, ali vas ne bi trebao pretjerano stezati, a nikako ne smije biti neugodan niti smanjiti količinu kretanja koju možete napraviti. Kao i sva druga sportska odjeća za žene, sportski grudnjak mora biti udoban.

Čarape za ugodniji korak

Osim grudnjaka, još jedan prijeko potreban dio sportske odjeće su i kvalitetne sportske čarape. Sportske čarape važne su jer stopalo mogu zaštititi od mnogih neugodnih i bolnih ozljeda. Ako se noge pretjerano znoje, povećana je šansa da će se tijekom treninga pojaviti žuljevi, stoga je ova sportska odjeća prijeko potrebna, kako bi vašem stopalu omogućila suhoću. 

Kod sportova koji se treniraju u tenisicama, čizmama i sličnim cipelama, sportske čarape također će zaštititi stopalo od raznih vrsta trenja i grebanja, što će zaštititi kožu od ozljeda koje, iako nisu opasne i velike, mogu treniranje učiniti dodatno neugodnim i napornim.

Važnost materijala sportske odjeće

Postoje razne vrste sportske odjeće koje se mogu nositi tijekom treninga, poput:

  • hlača 
  • majica
  • tajica
  • kapa itd. 

Dobar odabir materijala od kojih je sportska odjeća napravljena je ključan. Prvo i osnovno, važno je za sportsku odjeću koja će vam biti najbliže tijelu potražiti materijale koji se brzo suše jer na taj način ćete trenirati s manje napora i pregrijavanja. 

Tražite li dodatne vanjske slojeve za zimu, potražite materijale poput softshella i sličnih, koji nude zaštitu od kiše i niskih temperatura u samo nekoliko tankih slojeva. A to znači da ćete i dalje održati puni raspon pokreta, pa ćete i na niskim temperaturama moći trenirati bez brige.

Postovi iz iste kategorije: