Svi znamo da su rođendani posebni trenuci koje nitko ne zaboravlja. Koliko god puta u životu ih slavimo, svaki put se iznova zabavljamo s onima koje volimo i onima koji su nam bitni.

Isto tako, svi volimo poklone. Iako mnogi više vole pokloniti nešto no primiti poklon, svi volimo dobiti neke darove. Najbolje je kad ti darovi ostanu uz vas, a ne da se radi samo o slatkišima i bombonjerama.

Kako izabrati pravi dar?

Darovi za rođen dan često su stvari koje radimo u zadnji tren. Nemojte da vam to bude navika! Najljepši pokloni dolaze kao rezultat pomnog promišljanja i planiranja. Pogotovo ako se radi o osobi koja vam puno znači: tada darovi za rođen dan moraju biti još posebniji.

Najbolje je kad smislite poklon koji kombinira funkciju i zabavu. Neki ljudi vole kupiti jedan „ozbiljan“ poklon koji zaista ima funkciju: odjeća, knjige, nakit, pribor za neki hobi i slično, te jednu „neozbiljnu“ stvar koja ima više emocionalnu vrijednost no svakodnevnu funkciju: slika u okviru, majica s natpisom, smiješni ukras.

Ako možete ubaciti neku internu foru u kupovanje dara, tada ćete najbolje proći.

Koji su primjeri savršenog dara?

Za majke i očeve darovi za rođen dan trebali bi biti više sentimentalni. Lijepo cvijeće, pomno i lijepo napisane i sročene čestitke, neki komad nakita ili dodatak koji je blizak srcu toj osobi… Obično se tu radi o sitnijim poklonima koji su od velikog značenja. Fotoalbumi su jako popularan dar u toj kategoriji.

S braćom i sestrama dosta je lagano. Njih većinski poznajete jako dobro i nije vam teško „pogoditi“ poklon koji će im odlično pasati. S obzirom da znate njihove hobije i interese, najlakše je kupiti lijep pribor za slikanje, fotografiranje, sportski pribor i slično.

S prijateljima možete biti opušteniji. Komad odjeće, neki simpatični nakit i sitnice koje znate da će koristiti (maskice i pribor za mobitele, kemijske, šminka) obično su prigodan poklon.

Bitno je da uz svaki konkretan poklon kupite i nešto slatko, bombonjericu ili čokoladu. Bitno je i da imate neke prioritete i rangirate poklone po tome koliko su bitni. Nemojte imati isti budžet pri kupovini dara za majku i za nekog prijatelja iz osnovne škole!

 

Postovi iz iste kategorije: