U današnjem svijetu sve je više automobila na cestama i raskrsnica, što uvelike otežava snalaženje u nepoznatim gradovima. Iako se na svakom raskrižju nalaze znakovi, zbog velikog intenziteta prometa ponekad je gotovo nemoguće pročitati što na njima piše i na vrijeme reagirati. GPS navigacija za automobile je postala standard u modernim modelima, no kod starijih modela potrebno je kupiti vanjski uređaj i postaviti ga u automobil. 

GPS navigacija za automobile
GPS navigacija za automobile je postala standard u modernim modelima

Iako je moguće pratiti navigaciju na mobitelu, puno bolja opcija je imati poseban uređaj i bez straha od gubitka interneta ili pražnjenja baterije putovati svijetom. Kroz današnji tekst upoznati ćemo vas koja navigacija za auto je dobar odabir i kako sigurno putovati diljem Europe.

Navigacija za auto

Jeftina navigacija za automobil dostupna je u mnogim trgovinama i više ne predstavlja stvar luksuza, već normalan uređaj koji je potreba svakom vozaču. Kako biste ipak bili sigurni da je auto navigacija obnovljena s najnovijim kartama, potrebno je kupiti provjereni uređaj, poput uređaja marki:

  • WayteQ 
  • Garmin

Navigacija za auto olakšava vožnju

Osim što vas auto GPS navigacija vodi do određene lokacije, ona će vam i znatno olakšati vožnju. Puno je lakše prilagoditi brzinu ako znate koliko oštar zavoj vas čeka ili preticati kada vidite da se ravnica proteže još nekoliko stotina metara. Uz uređaj s kartama imati ćete potpuni pregled ceste i nećete voziti „na slijepo“. 

Kamere za brzinu i ograničenja

Većina GPS navigacija ima informacije o tome gdje se nalaze kamere za kontrole brzine i koje je trenutno ograničenje na cesti kojom vozite. Tako ne morate brinuti oko znakova i biti ćete sigurni da vozite po ograničenjima te da nećete dobiti kaznu. Uz to, neki modeli auto navigacija imaju i razne druge funkcije, poput:

  • glasovnog navođenja
  • biranja rute bez cestarine
  • i mnogih drugih

GPS navigacija za automobil će vam olakšati vožnju i učiniti je sigurnom. Više nećete morati naglo usporavati kod znakova da vidite gdje morate skrenuti, već ćete unaprijed biti informirani o skretanjima putem glasa i vizualne karte.

Montiranje navigacije

Navigacija za auto se jednostavno montira u interijer putem držača. Možete je postaviti na prednje staklo, na otvore za ventilaciju ili gdje god vam najbolje odgovara. Bitno je da namjestite uređaj gdje nećete previše morati skretati pogled od ceste, već da je lako vidljiv. Navigacija energiju za rad crpi iz utora za punjač. Najbolji odabir je kupnja priključka s 2 USB utora, gdje na jedan priključite navigaciju, a na drugi možete spojiti mobitel ili neki uređaj za punjenje.

Čitajte i sljedeći članak: LED svjetla za auto moderna su opcija za vožnju

Postovi iz iste kategorije: