Ukoliko idete na skijanje, a nemate dovoljno mjesta u svom prtljažniku ili se ne želite previše brinuti o prostoru za pohranu stvari tijekom odlaska na skijanje ili planinarenje, kupovina nosača za skije, odličan je izbor za vas. To će vam značajno olakšati pripreme za putovanje i samo putovanje. 

Nosači za skije
Odaberite nosače koji odgovaraju dimenzijama vaših skija.

Nosači za skije odlična su investicija koja se dugoročno isplati za sve one koji vole zimske praznike i provode ih na planinama i skijalištima. Danas su lako dostupni u trgovinama s autoopremom. 

Odabir idealnih nosača za skije

Dva su ključna elementa na koje morate obratiti pozornost prije nego se kupe nosači za skije, evo i koji su:

  • praktičnost nosača za skije s obzirom na vaš automobil- idealni nosači za skije ne bi trebali mijenjati balans vašeg automobila, ne bi trebali utjecati na iskustvo vožnje i davati osjećaj nesigurnosti (zimski uvjeti na cesti su sami po sebi dovoljan rizik, ne trebate još jedan dodatan). Također, provjerite možete li s nosačima za skije i skijama otvoriti prtljažnik ili vam smetaju.
  • količina skija- odaberite nosače koji mogu pohraniti količinu skija koje nosite; uvijek je bolje uzeti one koji mogu prevesti veći broj skija.

Čitajte i sljedeći članak: Kvalitetna kaciga za skuter je od velike važnosti

Kvalitetna kaciga za skuter mora biti izrađena od čvrstih materijala i provjerene kvalitete.

Još neki važni podaci pri kupnji autoopreme

Pripazite na dimenzije skija. Odaberite nosače koji odgovaraju dimenzijama vaših skija. Vrlo bitan je i rmaterijal nosača za skije- mora biti izdržljiv zbog pritiska i niskih temperature. Ako niste sigurni u montiranje nosača za skije, potražite stručnu pomoć (ručna montaža, montaža uz pomoć alata i montaža uz pomoć autosistema zatezanja)

Kupovinom nosača za skije štedite prostor te dobro investirate svoj novac štiteći sebe i skijašku opremu koju prevozite. 

Magnetski nosači za skije

Osim klasičnih, univerzalnih nosača za skije postoje i magnetski nosači za skije. Prednost ove vrste je to što za njihovo montiranje nisu potrebni poprečni nosači. Njihov nedostatak je to što imaju ograničenje u vidu količine skija koje se mogu prenositi s njima (maksimalno četiri para ili dva snowboarda). Također, maksimalna dopuštena brzina kretanja automobila koji ima ovakve nosače za skije je 130 km/h , automobil ne smije imati staklen ili rebrasti krov te krovni otvor. 

Ono što mnogi također smatraju nedostatkom je činjenica da magnetski krovni nosači smiju biti pričvršćeni za krov automobila maksimalno 36 sati, a zatim ih je potrebno demontirati i očistiti. Njihova maksimalna nosivost ovisi o vrsti i dimenziji skija koje se prenose (najčešće 7 kilograma).

Postovi iz iste kategorije: