Svi, ili barem velika većina, nekada je bila u situaciji da kreće na put, ali prtljage je previše, a mjesta u prtljažniku jednostavno premalo. Naravno, u ovisnosti o tome s koliko ljudi putujete, mogu se popuniti i stražnja sjedala automobila, ali to nije opcija u slučaju putovanja s više od jednog suputnika. 

Za takve situacije korisno je imati krovnu kutiju za auto, odnosno veliku kutiju koju je moguće sigurno postaviti na krov auta. 

Čemu služi ovaj dodatak na krovu auta

Krovna kutije za auto dizajnirana je kako bi ponudila dodatan prostor za pohranu stvari kao što su:

  • Vreće za spavanje 
  • Koferi 
  • Sportske torbe
  • Oprema za kampiranje 
  • Sportska oprema 

Krovne kutije za auto relativno su jednostavne za postavljanje, a u nekim situacijama stvarno mogu poslužiti kao spas u zadnji čas. Za njihovo korištenje bit će vam potrebni i krovni nosači za auto. Neki automobili ih posjeduju već u serijskoj opremi, dok ćete kod onih koji ih nemaju morati ih zasebno kupiti.

Vodič za kupnju krovne kutije za auto 

Potrebno je voditi računa o tome da u prosječne krovne kutije za auto možete staviti prtljagu težine do 75 kilograma, ali prije stavljanja prtljage u nju potrebno je provjeriti koja je maksimalna težina koju može nositi. Neke marke proizvode ih univerzalnim te se mogu postaviti na bilo koji automobil, ali naravno, prije kupovine važno je provjeriti širinu automobila i automobilske krovne kutije za auto.

Krovne kutije Nordrive

Važno je napomenuti da se vožnja s ovim automobilskih dodatkom može činiti sporijom nego vožnja bez njega, ali sama auto krovna kutija ne bi trebala usporavati automobil i vozač bi mogao pratiti ograničenja brzine na svim cestama. 

Nikad dosta opreza korištenju ove vrste autoopreme

Cijene krovne kutije za auto kreću se između 350 i 1500 kuna, ovisno o kvaliteti koju želite, ali jednom postavljena, ona vrijedi svake kune. Međutim, tijekom postavljanja i korištenja treba biti oprezan. Loše postavljena krovna kutija za auto može oštetiti automobil. 

Krovne kutije za auto su jednostavne za postavljanje
Krovne kutije za auto relativno su jednostavne za postavljanje.

Također, potrebno je paziti na dozvoljenu maksimalnu težinu te eventualno učvrstiti neke predmete koji bi tijekom vožnje mogli „letjeti“ unutar nje. Uz to, potrebno je paziti i na mjesto gdje se automobil ostavlja u slučaju da stvari ostaju u njoj, s obzirom na to da su česta meta lopovima. Kada vam ona više nije potrebna, najbolje ju je skloniti s krova automobila.

Postovi iz iste kategorije: