Iako je u današnje vrijeme dostupno mnogo alata koji znatno olakšavaju izradu web stranica i nezahtijevaju nikakvo tehničko znanje, za izradu kvalitetnih web stranica potrebno je znanje. Upravo zbog toga izrada internetskih stranica nije za svakoga i ako otvarate firmu ili web stranicu za nešto drugo, posao biste trebali prepustiti profesionalcima.

Kakvu web stranicu trebate?

Ovisno o tome za što je vezana web stranica ovisi i izgled koji ćete planirati. Za web stranice koje predstavljaju firmu, neku osobu ili uslugu najpopularniji je izgled jedne stranice. To podrazumijeva dugačku web stranicu za skrolanje koja ima sve bitne podatke na jednoj stranici i učitava se kako se skrola ili se na meniju preskače do određenog dijela. Ovakve stranice prednost su iz razloga što je sve dostupno i jasno na prvoj stranici bez potrebe za dodatnim učitavanjem nakon klika nekog djela iz menija. 

Izrada internetskih stranica obuhvaća planiranje i stvaranje dizajna, te u konačnici stvaranje web stranice i dodavanje sadržaja na nju. Za stvaranje kvalitetne web stranice i unikatne potreban je niz stručnjaka, te je upravo zbog toga važno da odaberete neku firmu koja je specijalizirana u tom poslu i iza sebe ima neke kvalitetne projekte.

Kako izraditi web sajt?

Kao što smo već u uvodu napisali, postoje razni načini izrade, a sve ovisi o tome što vam je potrebno. Jednostavna izrada internetskih stranica moguća je preko nekih plaćenih servisa poput Weebly ili Wix servisa koji su „drag n drop“ kreatori web stranica. Ne zahtijevaju nikakvo tehničko znanje i stranice na njima može napraviti svatko uz malo truda, no potrebno ih je plaćati da se maknu njihove reklame.

Drugi način za izradu web stranice je korištenje nekog CMS sustava poput WordPressa ili Joomle.  Oni su besplatni i potrebno je jedino plaćati hosting i domenu. Za razliku od prvih spomenutih, kod ovih sustava je potrebno tehničko znanje, no njihovo korištenje i objava novog sadržaja je jednostavna. Treći način za izradu web stranica ili nekih web projekta je rad i stvaranje od nule, koje je preporučljivo za stranice na koje se ne objavljuje sadržaj često. 

Naš savjet je naravno odabir nekog CMS-a i angažiranje neke firme koja će stvoriti i srediti dizajn stranice, te je objava sadržaja vama dalje lagana.

Profesionalna izrada online trgovine za vas. Izrada web shopa ili trgovina jedna je od nezaobilaznih usluga u online prodaji.

Postovi iz iste kategorije: