Organizacija i uređenje doma veoma su bitni kako biste se u svojem domu osjećali ugodno. Ipak, često se pri uređivanju više koncentriramo na stvaranje funkcionalnog prostora s dovoljno prostora za kretanje, odmaranje, odlaganje i pospremanje stvari, što često rezultira time da estetika ostaje zadnja na popisu za uređenje. 

Dekoriranje doma također je mnogim ljudima i veliki stres, s obzirom da je važno uskladiti mnogo detalja i dostići onu savršenu ravnotežu između različitih dekorativnih elemenata. Tražite li inovativan i zanimljiv način da uredite svoj dom, šarene zidne naljepnice odličan su detalj koji će vam pomoći stvoriti zanimljivu atmosferu u prostoru.

Naljepnice za sve generaicje

Zidne naljepnice za dom mogu se pronaći u širokom spektru različitih motiva, koji skrivaju ponešto za svakoga. Bez obzira tražite li dekoraciju za svoju dnevnu sobu, kuhinju ili blagovaonu ili pak zidne naljepnice za dječju sobu, sigurno ćete pronaći nešto prikladno. Osim natpisa, možete pronaći i modele: 

  • s apstraktnim motivima
  • s motivima iz svakodnevnog života
  • s motivima prirode
  • s motoviima fantastičnih likova ili likova iz crtića

Osim motiva možete birati i boje – osim klasičnih jednobojnih naljepnica, možete se odlučiti i za one u više boja ili pak za pozadine za zidove, koje su odlična opcija za velike površine koje želite istaknuti.

Jednostavno postavljanje naljepnica na zid

Razlog iz kojega se mnogi često odlučuju upravo za zidne naljepnice za dnevni boravak je njihova jednostavnost postavljanja i skidanja. Ovisno o dimenzijama, prije samog postavljanja važno ih je posložiti tako da pravilno prikazuju motiv te izravnati. 

Mogu se nalijepiti na suhu, čistu površinu pa se preporučuje prije samog lijepljenja očistiti zid od prašine. Kod lijepljenja važno je pripaziti da se ispod ne zarobe mjehurići zraka, a sve mjehuriće koji se ipak stvore potrebno je istiskati. Kod skidanja najbolje se poslužiti kakvim slabijim izvorom topline, koji će pomoći da se ljepilo odvoji  od zida i na njemu ne ostavi nikakve tragove.

Zanimljive ideje za dekoraciju doma

S obzirom na jednostavno postavljanje zidne naljepnice, nudi vam se niz kreativnih mogućnosti za uređenje doma. Ovisno o dimenzijama zida, uz malo kreativnosti možete stvoriti veoma zanimljive efekte. Tražite li pak nešto što će oduševiti najmlađe, potražite zidne naljepnice koje svijetle u mraku na cijeloj ili samo dijelu površine. Tako ćete ukrasiti zid i po svjetlu i po mraku, što će zasigurno obradovati vaše najmlađe i zadiviti sve njihove prijatelje za vrijeme igre.

Mogućnost ukrašavanja različitih prostorija

Odlična stvar kod ove vrsta ukrasa za zid je to što se mogu nalijepiti na mnogo različitih površina te odlično izgledaju u svim prostorijama u kući. Ovisno o tome koju vrstu zida imate, možete birati između mat i sjajnih modela, bez obzira na to koju zidnu oblogu imate. 

Postoje također i zidne naljepnice za pločice, pa njima također možete ukrasiti i svoju kupaonicu i kuhinju. Kod takvih modela je ipak potrebno provjeriti njihovu otpornost na toplinu i vlagu, što su uvjeti s kojima će se često morati boriti u tim prostorijama. Neke modeli također su odlični za očuvanje čistoće zida, jer se mogu obrisati mokrom krpom kada se zaprljaju, a volite li zanimljivo uređenje, pozadine za zidove su još jedna odlična opcija.

Odličan ukras za zid za kreativce

Dekorativne zidne naljepnice također mogu biti odličan dodatak za izražavanje kreativnosti. Piši briši zidne naljepnice savršen su odabir ako u svojoj kuhinji želite imati zanimljiv prostor za zapisivanje recepata ili popisa za kupnju, u radnoj sobi prostor za planiranje ili motivacijske citate ili pak jednostavno mjesto na kojemu se vaša djeca mogu likovno izraziti.

Čak i ako na njima nije nikakav crtež, mogu se pronaći u mnoštvu lijepih oblika koji izgledaju zanimljivo i sami za sebe.

Pozadine za zidove kao alternativa

Pozadine za zidove odlična su ideja ako u svom prostoru želite istaknuti veću površinu. Odličan su izbor jer se jednostavno postavljaju i izgledaju odlično u svim prostorima. Privlačne pozadine za zidove mogu biti sačinjene od jednostavnih motiva ili pak fotografije u visokoj rezoluciji – izbora je mnogo pa ćete zasigurno pronaći nešto prikladno za svoje potrebe. I karte svijeta često privlače pažnju i postaju središnji fokus u prostoriji i mogu dodati i edukativni aspekt u prostoru, potičući istraživanje i znatiželju. 

Kod kupnje pozadine za zidove razmislite o shemi boja u prostoru, kao i o drugim dekoracijama koje imate, s obzirom da one prostor mogu učiniti vizualno natrpanijim nego što je bio prije, ako nisu savršeno uklopljene u unutranje uređenje prostora.

Regali za dnevni boravak. Dani masivnih ormara i regala na zidu dnevne sobe, davna su prošlost. Današnji regali su decentniji, neki i minimalistički. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: