Korona kriza je samo ubrzala proces prebacivanja raznih trgovina i poslovanja online, stoga i ne čudi da je dana izrada online trgovine neophodna za svaki dućan. Bilo da prodajete hranu, tehnologiju ili nešto treće, bez internet trgovine u današnje vrijeme osjetiti ćete drastičan pad prometa. Iako postoje razni servisi koji omogućavaju da postavite svoje proizvode na prodaju, neophodno je da imate vlastitu web stranicu na svojoj domeni, kako biste dostojno bili prisutni na internetu.

Izrada online trgovine
Izrada online trgovine je puno zahtjevnija od kreiranja web stranica

Izrada online trgovine je veoma zahtjevna i isključivo posao za profesionalce. Kako biste svojim posjetiteljima omogućili moderan i funkcionalan dizajn, potrebno je angažirati stručnjake.

Moderna internet trgovina

Izrada online trgovine je puno zahtjevnija od kreiranja web stranica, jer zahtjeva razne integracije i povezivanje sustava. Kako bi trgovina ostvarila najbolje rezultate, neophodno je da je:

  • Brza i funkcionalna
  • Modernog dizajna
  • S korisničkom podrškom
  • S zanimljivim tekstovima o proizvodima

Sve ovo su bitne stavke da unovčite vaše posjetitelje, a profesionalna agencija za izradu web stranica će vam ih omogućiti.

Sigurnost web trgovina

Izrada online trgovine obuhvaća i neke druge zahtjevne stvari, a to je sigurnost. Kako bi trgovina bila sigurna za kupnju neophodno je da posjeduje SSL certifikat, kao i razne druge obrambene sisteme od hakera ili virusa. Za razliku od običnih web stranica, u trgovinama ljudi upisuju kartice i osjetljive podatke te je neophodno da su maksimalno zaštićeni. Jedno loše iskustvo u trgovini može biti veoma negativna reklama, stoga nemojte sami pokušavati kreirati trgovinu, bez znanja.

Google Adwords oglašavanje

Međutim, nakon što postavite svoju internetsku trgovinu, morat ćete pronaći i kupce. Ovdje dolazi do izražaja Google Adwords. Pročitajte više o ovom oglašavanju u članku Google Adwords oglašavanje za brze rezultate.

Integracija raznih sustava

Agencija za izradu online trgovine će za vas u web stranicu integrirati razne sustave. To mogu biti:

  • Sustavi za povezivanje asortimana s skladišnim sustavom
  • Sustavi za plaćanje karticama, PayPalom ili nekim drugim načinima
  • Sustavi za praćenje posjetitelja, kupaca i skupljanja mail liste

Svi ovi sustavi omogućavaju maksimalnu funkcionalnost web stranice i pozitivna iskustva korisnika prilikom kupnje. Imajte na umu da je neophodno da je trgovina u korak s vremenom i da imate sve moderne značajke.

VPS server je odlično rješenje za mnoge

Automatska korisnička podrška

Izrada online trgovine mora biti fokusirana na posjetitelje i da im se omogući sto bolja prezentacija proizvoda i sigurnost prilikom kupnje. Kako biste bili u potpunosti sigurni da će vaši potencijalni kupci primiti pomoć u slučaju bilo kakvih problema, neophodno je da na stranici imate chat bot. On će automatski odgovarati korisnicima na bitna pitanja i tako će samo zahtjevnije upite preusmjeravati na korisničku podršku, čime štedite ljudske resurse. 

Postovi iz iste kategorije: