Zdrava prehrana veoma je važna, no često zbog količine obaveza i brzine života nemamo dovoljno vremena sami si pripremiti ili priuštiti zdravu hranu. Tijekom vremena, takav stil života u kombinaciji sa starenjem može dovesti do problema vezanih s nedostatkom hranjivih tvari.

Najbrži i najjednostavniji način za rješavanje tih problema je korištenje dodataka prehrani. Jedan od dodataka koji stručnjaci sve više preporučuju je i MSM pa ako se dosad niste susreli s ovim pojmom, nastavite čitati.

Novost na našem tržištu dodataka prehrani

Dodatak prehrani MSM je relativno nov našem tržištu, iako je već neko vrijeme veoma popularan u svijetu. Radi se o dodatku prehrani čije je puno ime metil sulfonil metan, koji ima višetruke pozitivne učinke na tijelo.

Najvažniji sastojak MSM-a je organski sumpor, koji je u tijelu važan za proizvodnju:

  • Aminokiselina
  • Enzima
  • Antitijela
  • Kolagena
  • Keratina

Upravo zbog toga, MSM je dodatak prehrani kojeg koriste mnogi kao pomoć kod raznih problema, ali i u želji da što duže održe mladenački izgled i vitalnost svog tijela.

Širok spektar primjene MSM-a

MSM se može pronaći u mnogo namirnica, pa ga je lako unositi i kroz pravilnu prehranu. Ipak, kako bi se njegovi učinci vidjeli brže, MSM se najčešće konzumira u obliku dodataka prehrani. Općenito, MSM pomaže tijelu jer djeluje protuupalno, potiče jačanje imuniteta i ima antioksidativan učinak. 

Direktnije, MSM kao dodatak prehrani smanjuje i bolove u zglobovima te povećava pokretnost, ubrzava proces oporavka mišića, smanjuje simptome alergija i poboljšava kvalitetu kože te olakšava borbu s raznim kožnim problemima. poput akni i rozaceje. Mnogi su konzumenti također iskusili povećanje količine energije, ali i vidno smanjenje tragova starenja na koži, jer se MSM između ostalog koristi i za sintetiziranje kolagena i keratina.

Savršena kombinacija za zdravlje

Osim što se može uzimati sam, MSM se također može konzumirati i s drugim dodatcima prehrani za bolje rezultate. Na primjer, odlično ga je kombinirati s vitaminom C želite li potaknuti gradnju novih stanica i smanjenje bora i ožiljaka. 

Patite li od zatvora, ova kombinacija će vam također pomoći u ublažavanju tih problema.

MSM se najčešće može nabaviti u obliku praha koji se treba otopiti u tekućini. Zbog toga ga možete kombinirati s raznim drugim dodatcima prehrani ili ga koristiti u shakeovima i drugim napitcima koje radite od svježeg voća i povrća. MSM, kao i drugi dodatci prehrani, pomoći će vam da održite ravnotežu u organizmu i ostanete zdravi.

Postovi iz iste kategorije: