Postoji određeni spisak elemenata koje mora imati svaka kupaonica. U njih, između ostalog, spada i kupaonski blok. Iako kod odabira najčešće razmišljamo o dimenzijama i pozicioniranju, odabir odgovarajućeg kupaonskog bloka uvelike može olakšati i uređenje ostatka kupaonice, kao i odabir drugog namještaja koji će se u njoj nalaziti.

Stoga pripazte pri njegovog odabiru kako biste stvorili sklad u kupaonici u kojoj ćete se svaki put osjećati ugodno.

Osnove kupaonskih blokova

Klasični kupaonski blokovi najčešće se sastoje od:

  •  radne površine – na kojoj je umivaonik
  •  donjeg dijela – koji može biti u obliku ormarića, otvorenih polica, ladica ili kombinacije tih elemenata

Neki kupaonski blokovi dolaze s već ugrađenim umivaonicima, dok u druge umivaonik možete postaviti sami. Odlučite li se za tu opciju, imajte na umu kako ne odgovara svaka vrsta umivaonika svakom kupaonskom bloku, pa je dobro provjeriti kompatibilnost. Osim što mora pristajati uz umivaonik, kupaonski blok mora odgovarati prostoru i dimenzijama, pa stoga svakako provjerite imate li u kupaonici dovoljno prostora za postavljanje.

Čitajte i sljedeći članak: LED žarulje za kvalitetno osvjetljenje

LED žarulje pružaju puno jače i kvalitetnije osvjetljenje, no u nekim je prostorijama nedovoljno samo jedno rasvjetno tijelo.

Dobra organizacija u kupaonici je pola posla

Želite li da vaša kupaonica izgleda lijepo i uredno, posao čišćenja i održavanja uvelike ćete si olakšati imate li kupaonske blokove s dobro koncipiranim prostorom za pohranu. Prije svega,  razmislite o tome što sve želite držati u kupaonici te koje su vam druge opcije za pohranu i organizaciju.

Kupaonski blok DALIJA 2
Kupaonski blok DALIJA 2

Nakon toga razmislite i o tome kakav model bloka za kupaonicu je najbolji za ono što u njemu planirate pohraniti. Na primjer, duboke ladice odlična su opcija za veće stvari poput sredstva za čišćenje, no ormarić s policama bolji je za pohranu malih i velikih ručnika.

Čitajte i sljedeći članak: Lusteri za dnevni boravak i ostala rasvjeta

Lusteri za dnevni boravak dolaze u raznim varijacijama i u širokoj ponudi raznih trgovina pronaći ćete sve što želite.

Poigrajte se stilom u kupaonici

Kupaonski blokovi relativno su statičan dio kupaonice – iako ih je teže zamijeniti od, primjerice,  tuš kabine, ne možete ih premještati i pomicati po volji. Upravo radi toga, kod kupnje kupaonskog bloka mnogi se odlučuju za stilski sigurnije opcije, koje mogu djelovati pomalo sterilno i dosadno. 

Ipak, čak i takav model možete pretvoriti u zanimljiv dodatak kupaonici uz detalje poput ručki za ormariće, fronte ili pak radnu površinu koja se ističe. Odaberite boje i materijale koji se već nalaze u prostoru, kako biste svoj kupaonski ormarić povezali s ostatkom uređenja, no nemojte se ustručavati poigrati s hrabrijim detaljima, bojama i materijalima koji se ističu.

Pronađite povoljnu studentsku sobu. S početkom nove akademske godine prva prava borba za povoljnu studentsku sobu. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: