Bez obzira o kojem je tržištu riječ, većina poduzetnika svjesna je činjenice da je itekako važno biti prisutan i na internetu, odnosno vrlo je važno imati vlastite web stranice. One služe kako bi potencijalni kupci vaših proizvoda ili usluga na brz i jednostavan način saznali nešto o vama. Sve više ljudi se danas koristi internetom u potrazi za raznim informacijama pa je vrlo važno imati web stranice koje se skrivaju iza prepoznatljive domene.

Ako se želite na najbolji način predstaviti slovenskom tržištu, najbolje se odlučiti za domenu .SI. Ona predstavlja slovensku nacionalnu domenu i kad netko vidi taj prefiks, i prije posjeta vašoj web stranici će otprilike znati što može očekivati.

Slovenska nacionalna domena

Kao što je navedeno u uvodu, domena. SI predstavlja slovensku nacionalnu domenu. Svaka država ima svoju vlastitu i ono po čemu se odmah može prepoznati je njezina ekstenzija. A ona je zapravo kratica određene države. Primjerice, ako vidite neku domenu koja ima ekstenziju .HR, odmah ćete znati da je riječ o hrvatskoj nacionalnoj domeni itd.

Domena .SI može se registrirati putem brojnih registara, odnosno tvtki koje nude ovu uslugu.

Gdje je registrirati

Domena .SI može se registrirati putem brojnih registara, odnosno tvtki koje nude ovu uslugu. Postoji nekoliko pravila koja se moraju ispoštovati pri registraciji slovenske nacionalne domene, a ona su sljedeća:

  • Naziv mora biti jedinstven, odnosno ne mogu postojati dva potpuno ista naziva; ako je netko već prije vas registrirao .SI domenu, vi to nećete moći učiniti
  • Naziv ne može sadržavati posebne znakove 
  • Naziv može imati minimalno 2 znaka, a najviše 63
  • Kao prvi i posljednji znak ne mogu se koristiti crtice

Popis registara možete pronaći na internetu, a i također cijeli postupak registracije možete obaviti online, bez potrebe da odlazite fizički u neku poslovnicu.

Zašto je ovo najbolji izbor za slovensko tržište

Vjerojatno ste i sami čuli za razne druge ekstenzije, kao što su megapopularna .COM ili neke druge poput .NET i slične. A sigurno se i pitate zašto se ne biste i sami odlučili za neku takvu, već se umjesto toga odlučite za .SI domenu. Razlog je vrlo jednostavan. Ako se želite fokusirati na domaće tržište, uvijek se bolje odlučiti za nacionalnu domenu. Tako će potencijalni klijenti i prije nego kliknu na nju znati da mogu očekivati domaću stranicu.

S druge strane, kada je u pitanju reklamiranje na tražilicama, bolje ćete se rangirati s nacionalnim domenom nego nekom globalnom. A dobro mjesto na tražilicima je ono što može napraviti veliki pozitivni pomak u vašem poslovanju.

Postovi iz iste kategorije: