Motocikli za mnoge nisu samo prijevozno sredstvo, već kroz njih izražavaju svoj identitet, on im predstavlja hobi ili čak životni stil. Kod vožnje motocikla definitivno najvažnija stavka je sigurnost, koja mora biti prioritet, ispred brzine i ugođaja. Kako bi vozači mogli brzo, ali i sigurno voziti, potrebno je da se opreme posebnom motociklističkom opremom, koja uključuje kacige, čije je obvezno nošenje propisano zakonom, ali i motociklističke rukavice, jakne i obuću. 

Motoristička obuća jednako je važna kao i sva druga oprema, iako se o njoj možda ne govori toliko često. 

Za vožnju motocikla u svim godišnjim dobima 

Motoristička obuća je skupni naziv za puno proizvoda, no vjerojatno nam prvo na pamet padnu velike, teške motorističke čizme koje se zbog svog dizajna mogu nositi isključivo zimi. Ipak, motociklisti moraju zaštiti svoje noge u svako godišnje doba, pa tako postoji posebna motoristička obuća za toplo i hladno vrijeme. 

različita motoristička obuća
Postoji različita motoristička obuća prilagođena za toplije i hladnije vrijeme. Motociklisti moraju zaštiti svoje noge u hladno vrijeme. 

Za nju je najvažnija čvrstoća i stabilnost na nozi. Jjetna motoristička obuća prozračnija je, dok je kod zimske fokus na održavanje topline. 

Zašto odabrati kvalitetnu motorističku obuću

Ukoliko se tek počinjete baciti motociklizmom, možda vam se kupnja motorističke obuće može činiti kao bespotreban trošak, ali svi iskusni motociklisti znaju koliko je važno imati dobru i kvalitetu obuću na nogama. Čvrsta i stabilna obuća pomaže vam da ostanete stabilni i pri velikim brzinama te osigurava da vam noga neće poletjeti ili otklizati, što bi se moglo dogoditi u običnoj obući. 

Koju motociklističku obuću kupiti?

Također, u slučaju nesreće, motoristička obuća zaštitit će noge od ozljeda jer će smanjiti otpor ukoliko se pri padu dočekate na noge. Jedini argument protiv je njezina cijena, ali kada se treba birati između štednje i sigurnosti, jasno je što izabrati. 

Veliki izbor u trgovinama s moto opremom

Osim što postoji različita motoristička obuća prilagođena za toplije i hladnije vrijeme, možete je birati po svojim preferencijama. Postoji različiti modeli, kako muško/ženski, tako i različitih boja i dizajna. Kod kupnje važno je izmjeriti duljinu stopala i ravnati se prema njoj, a ne prema brojevima koje inače nosite (iako se oni mogu poklapati). Također, važno je da vam je obuća udobna i da se u njoj osjećate ugodno i stabilno. 

U trgovinama s moto opremom izbor je stvarno raznolik i svatko će bez problema moći pronaći onaj idealni par obuće za svoje potrebe.

U brzoj, dinamičnoj vožnji motocikla, gdje svaki detalj ima ulogu, bubrežnjak za motor postaje ključni saveznik vozača. Čitaj više …

Postovi iz iste kategorije: