Iako je mnogima posao uređenja bilo kojeg interijera, a posebno interijera dnevnog boravka, iznimno stresno, to i nije tako teško. Naime, kao i prilikom kupnje ostalog namještaja vrlo je važno dobro se informirati o ponudi namještaja za dnevne boravke i mogućim idejama za uređenje svog interijera. 

Regali za dnevni boravak
Regali za dnevni boravak, uz sjedeću garnituru, predstavljaju središnju dio svakog dnevnog boravka

Dnevnim boravkom će vjerojatn dominirati regal pa je najviše pažnje potrebno usmjeriti upravo na kupnju ovog komada namještaja.

Središnji element dnevnog boravka

Regali za dnevni boravak, uz sjedeću garnituru, predstavljaju središnju dio svakog dnevnog boravka pa je stoga izbor idealnog od iznimne važnosti. Danas na tržištu postoji velik broj različitih mogućnosti, jednoelementnih ili modularnih regala za dnevni boravak te velik broj stilova pa svatko može pronaći nešto za sebe. Naravno, upravo zbog tog velikog izbora ponekad je teško pronaći idealni model.

Pročitajte sljedeći članak: Udobni kožni trosjedi za dnevni boravak

Kako bi podigli izgled prostorije i dali mu dozu luksuza, često se biraju kvalitetni kožni trosjedi za dnevni boravak. Oni su dugotrajni i odlično će se uklopiti u svaki prostor, bilo da se radi o moderno uređenom stanu ili stanu s starim namještajem.

Promjena svrhe ovog komada namještaja

Nekada su regali za dnevni boravak služili kao namještaj kojem je svrha bila izlaganje lijepog posuđa i pohranjivanje osobnih stvari. Danas oni najčešće služe kao ukras i mjesto na kojem se drže stvari za opuštanje i slobodno vrijeme. Najčešće to mjesto danas zauzimaju televizori, audio uređaji, knjige, fotografije i sitnice s putovanja. 

Današnji, moderni regali za dnevni boravak više nisu masivni kao oni prije već su lagani, sastavljeni od različitih manjih elemenata i laganih materijala kako bi se nakon nekog vremena mogli lako premjestiti ili kako bi se uz pomoć njih mogao promijeniti vizualni identitet interijera u koji su smješteni.

Savjeti za kupnju regala za dnevni boravak

Kako se prilikom kupnje ne biste puno mučili te kako biste izbjegli najčešće pogreške prilikom kupnje regala za dnevni boravak i prilagođavanja istog interijeru vašeg dnevnog boravaka, donosimo nekoliko savjeta:

  • ukoliko imate malen dnevni boravak, idealan izbor je niski dugi ormarić za televizor, nadopunjen policama na zidu, što neće zatvoriti prostor
  • bijeli regali za dnevni boravak su klasika s kojom sigurno nećete pogriješiti, odlično se uklapaju u prostor bez obzira na boju zidova ostatka prostorije (osim ako su zidovi potpuno tamni)

Pročitajte sljedeći članak: Solarne lampe su odličan izbor za tople ljetne večeri

Solarne lampe najljepši su ukras vrta tijekom ugodnih ljetnih večeri, a jednostavnost korištenja i nezahtjevnost njihove montaže veliki su plus za odabir upravo ove vrste vrtne rasvjete.

  • modeli s osvjetljenjem odličan su izbor i pružaju interesantan ugođaj u dnevnom boravku
  • kod izbora regala za dnevni boravak s otvorenim policama, prilikom dekoriranja izbjegavajte previše ukrasa jer će tada regal izgledati natrpano i kičasto, što sigurno ne želite. A i time ćete sebi otežati održavanje regala za dnevni boravak jer ćete prilikom brisanja prašine morati micati sve te figurice i ukrase

Čitajte i sljedeći članak: Kupaonski blokovi uz koje je uređenje kupaonice lak posao

Postovi iz iste kategorije: