U posljednjih nekoliko godina sve veća je potražnja za sunčanim naočalama, prvenstveno zbog toga što su postale modnim dodatkom. Naime, u svojim počecima koristile su se isključivo kao zaštita očiju od štetnog utjecaja sunčevih zraka, dok su danas postale modni trend, odnosno postale su modni dodatak koji se kombinira baš kao što se kombinira i odjeća. 

Ipak, stručnjaci napominju da se ne bismo trebali voditi tim trendom, već da bismo trebali nositi sunčane naočale prvenstveno kao zaštitu za svoje oči, a tek potom kao modni detalj. Unatoč upozorenjima stručnjaka, danas na tržištu možemo pronaći velik broj modela u raznim bojama, modelima i oblicima, pa je često vrlo teško odlučiti se samo za jedan model.

Potražite ih u optikama

Vaš kao i kod kupnje korekcijskih naočala i kada se kupuju sunčane naočale, ne bismo trebali podlegnuti primamljivim ponudama kojima nas bombardiraju sa svih strana, već bi u njih trebalo uložiti određenu količinu novca. To nam donekle garantira da su primjerene te da pružaju visoku količinu zaštite našim očima od štetnog utjecaja sunčevih zraka. 

Izbor sunčanih naočala bolji je u optikama.
Izbor sunčanih naočala bolji je u specijaliziranima trgovinama i optikama.

Upravo je zbog toga najbolje ih je kupovati u specijaliziranim trgovinama, odnosno u optikama u kojima se prodaju isključivo certificirane i odobrene sunčane naočale. 

Bezbroj modela sunčanih naočala

Sve većom popularnosti na tržištu se povećao i izbor sunčanih naočala, pa je tako vrlo često nemoguće odlučiti se samo za jedne. Neki od najčešćih modela koje danas možemo pronaći na tržištu su:

  • Pravokutne 
  • Ovalne 
  • Okrugle 

Ovisno o tome želite li klasičniji model ili pak neki malo ekstravagantniji te ovisno o veličini vaše glave vašoj frizuri i slično, odabrat ćete neki od ponuđenih modela.

2 u 1 naočale

Svi oni koji imaju visoku dioptriju vrlo često su se našli u situaciji da ne mogu nositi korekcijske sunčane naočale zbog toga što ukoliko ih skinu, ne mogu ništa vidjeti, a ako ih ne stave, sunce im smeta. Kako bi pomogli tim ljudima stručnjaci su proizveli 2 u 1 naočale, odnosno proizveli su korekcijske naočale na koje se uz pomoć magneta mogu dodati leće sunčanih naočala. Tako osoba u jednom pokretu dobiva sunčane naočale

2 u 1 naočale su korekcijske naočale na koje se uz pomoć magneta mogu dodati leće sunčanih naočala.

Također postoje i korekcijske naočale koje se na sunčevom svjetlu zatamnjuju i pretvaraju u korekcijsko-sunčane naočale. Modela ima jako puno zato se svakako isplati provjeriti ponudu u više optika kako biste pronašli onaj odgovarajući model.

Svatko se od nas barem jednom našao u situaciji da iz kuće izađe tijekom sunčanog vremena noseći sunčane naočale, ali ubrzo potom ga zatekne iznenadna kiša poslije koje opet zasja jako sunce. Nema problema sa suncem uz polarizacijske sunčane naočale.

Postovi iz iste kategorije: