Koliko puta vam se desilo da u vožnji morate posegnuti za mobitelom kako biste se javili na poziv ili promijenili muziku koja svira na radiju, ali mobitel u džepu vam stvara problem i ne možete ga dohvatiti?  Rješenje ovog problema može biti automobilski držač za mobitel, koji će vam omogućiti da prilikom vožnje imate uvid na stvari koje se dešavaju na mobitelu, bez da vam on ometa vožnju i čini vas nesigurnim sudionikom prometa.

Držač za mobitel može doći i sa punnjačem i tako omogućiti da dok se vozite punite vaš mobitel i više nemate problema s baterijom. Kroz ovaj tekst upoznati ćemo vas s tim koje su sve funkcije držača za mobitel, kako odabrati kvalitetan i gdje ga možete kupiti po odličnoj cijeni.

Funkcije auto držača za mobitel

Razne su funkcije koje nudi auto držač za mobitel. Iako izgleda kao obična polica gdje ćete staviti svoj mobitel tijekom vožnje, on može biti puno više. Primjerice, uštedjeti će vam novac koji možete platiti za GPS u vozilu. Jednostavno ga spojite na Google Maps ili neku drugu navigacijsku aplikaciju i na držaču će predstavljati pravi GPS uređaj.

Osim toga, kada je mobitel na držaču možete se jednostavno javiti na poziv i uključiti handsfree ili pak promijeniti glazbu koja svira na radiju i sve to bez potrebe da mobitel držite u ruci i da vas ometa u vožnji.

Razni držači za mobitel

Na tržištu ćete pronaći razne držače za mobitel u autu, a glavna razlika između njih je gdje se postavljaju. Prilikom odabira možete birati između držača koji se postavljaju na:

  • vjetrobransko staklo
  • ventilaciju
  • volan

Pročitajte sljedeći članak: Kvalitetne metlice brisača auta jamče odličnu vidljivost

Pri vožnji auta u lošim vremenskim uvjetima (primjerice, jaka kiša, snijeg ili druge padaline), važno je više stvari. Prije svega, važno je da imate kvalitetne gume, kako vam se auto ne bi zanosio i kako ne biste imali problema pri kočenju. Naravno, kočnice su također vrlo važna stavka i svakako ih je dobro redovito pregledavati. No, za sigurnu vožnju u takvim lošim vremenskim uvjetima vrlo su važni i brisači.

Naš savjet je svakako birati držač za mobitel koji se postavlja na vjetrobransko staklo, jer ćete tako biti sigurni da vaš uređaj neće biti grijan Ili hlađen dok radi klima, a isto tako neće se okretati prilikom rotacije volana. Samim time, ova vrsta držača je najbolji odabir te jedina mana koju moramo spomenuti je da ako dugo vremena na staklu stoji držač, može ostaviti mrlju. Zbog toga se preporučuje da ga češće skidate i očistite dio stakla gdje se postavio, da mrlja ne bi ostala stalno.

Držač s punjačem

Držač s punjačem je najbolji odabir, jer će ujedno puniti vaš mobitel, a ima i dodatnu funkciju da služi kao držač. Nešto je skuplji, no ova investicija se višestruko isplati. Jednom kad se naviknete da imate punjač bit će te puno opušteniji i nećete morati brinuti oko baterije. Auto držač za mobitel možete kupiti u trgovini Silux, kao i raznu drugu auto opremu koja će vam vožnju učiniti lakšom.

Postovi iz iste kategorije: