Gotovo svaka žena, a i poneki muškarac, muku muči s uklanjanjem viška dlačica sa svog tijela. Bilo da se radi o području ispod pazuha, nogama, rukama ili preponama, uklanjanje dlačica nije lagan ni zanimljiv posao. 

Postoji veliki broj načina na koji se dlačice mogu uklanjati, a najčešći su brijanje i depilacija. Brijanje je jednostavno. Odaberete brijač i krenete na posao. S druge strane, postoji mnogo vrsta depilacije, a svaka od njih ima svoje prednosti i mane. Brijači i depilatori su zato danas vrlo traženi na tržištu.

Brijači kao najjednostavniji uređaj

Većina žena počne s uklanjanjem dlačica upravo koristeći brijač. Takvi uređaji nisu skupi, mogu se koristiti više puta, provjereni su i učinkoviti. Ipak, kako bi se postigao najbolji rezultat, prije brijanja brijačem potrebno je pripremiti kožu. Također, potrebno je koristiti posebne preparate za brijanje, primjerice pjenu za brijanje, a važno je voditi računa o tome da se ne ozlijedite. 

Poslije brijanja brijačem preporuča se nanošenje hidratantne kreme na obrijano područje. Brijači i depilatori imaju mnogo prednosti, ali ako se odlučite za brijanje kao metodu uklanjanja dlačica, važno je napomenuti da ćete ovaj proces morati ponavljati svakih nekoliko dana.

Depilator – prijatelj ili neprijatelj 

Depilator je električni uređaj, koji može raditi na baterije ili biti uključen u struju, a koji je u suštini namijenjen čupanju dlačica iz korijena. S obzirom na to da se radi o čupanju, njegovo korištenje može biti bolno, što je jedan od glavnih razloga zašto ga mnoge žene odbijaju koristiti. 

depilator za depiliranje dlačica
Znate li kako depilirati noge? Sa depilatorom ne morate se brinuti oko neželjenih dlačica i do nekoliko tjedana.

Uz to, depilator je značajno skuplji od brijača te je bučan, a depiliranje traje duže. Ipak, kada je depilirate, ne morate se brinuti oko neželjenih dlačica i do nekoliko tjedana. Postoje različite vrste depilatora (Braun, Philips …) koji se razlikuju u cijeni i kvaliteti te svatko može izabrati onaj koji mu najbolje odgovora. 

Brijači i depilatori – što odabrati? 

Na kraju, svatko za sebe odlučuje koja mu metoda najviše odgovara, odnosno za što se odlučiti. Brijači i depilatori lako su dostupni u brojnim trgovinama. Ukoliko imate nizak prag tolerancije na bol, možda depilator ipak nije za vas. Također, ako imate svijetle dlačice koje rastu sporo, možda nema potrebe da ulažete u kupovinu istog. 

Brijači i depilatori – što odabrati?

Međutim, ukoliko vam je naporno i dosadno koristiti brijač svakih nekoliko dana te nemate problema s izdržavanjem bola, možda je depilator baš pravi izbor za vas.

Postovi iz iste kategorije: