Ne postoji bolji način za promjenu frizure preko noći od umetaka za kosu. Oni nam omogućuju da u kratkom vremenu ubrzamo dugotrajan proces rasta kose i nakon jednog posjeta frizeru imamo dugu i bujnu kosu o kojoj smo sanjali.

Ipak, umetci za kosu mogu biti itekako štetni za kosu ako se ne postave i ne skinu s pažnjom, ali i ako se o njima ne brinemo svaki dan. I sam odabir umetaka također vrlo je bitan, kako bi umetak što duže imao sjaj i kvalitetu koju je imao kada smo ga kupili. Sve u svemu, odlučite li se ugraditi umetke, svakako budite spremni napraviti neke promjene u vašem svakodnevnom beauty režimu.

Negativne posljedice umetaka

Kod trajnog postavljanja, veoma je bitno pomno odabrati frizera ali i umetke, s obzirom da su oni nešto s čim ćete živjeti duže vrijeme. Iako je njihova ugradnja dosta skup proces, vrijedi platiti za kvalitetu, jer trajni umetci za kosu, bilo da su ugrađeni metodom pletenja ili ušivanja  ili pak zalijepljeni za kosu, trebaju na vašu glavu biti pričvršćeni s mnogo pažnje kako ne bi uzrokovali štetu. To se pogotovo odnosi na ljude s tanjom i rjeđom kosom.

Svaki umetak za kosu ima svoju težinu, koju prenosi na vašu kosu i vlasište. Ugradi li se prevelik broj pramenova na jedno mjesto, to može uzrokovati pucanje ili čak ispadanje kose, što nikako nije dobro za vlasište. S druge strane, kod skidanja i stavljanja umetaka koji se lijepe, vrlo je bitno odabrati frizera s iskustvom, kako bi se izbjegla moguća oštećenja kose, koja čak mogu dovesti i do potrebe za dodatnim skraćivanjem kose.

Održavanje umetaka

Održavanje kose s umetcima također je jedan od bitnijih dijelova procesa. S jedne strane, veoma je važno odabrati kvalitetne umetke, koji neće promijeniti konzistenciju i boju već nakon nekoliko pranja. S druge strane, također je veoma bitno pratiti upute o održavanju.

Kosa s umetcima trebala bi se prati u mlakoj vodi i nježno šamponirati laganim pokretima, kako bi se izbjeglo petljanje i promjena kvalitete umetaka. Uz to, za kosu s umetcima potrebno je koristiti i posebne četke te proizvode za stiliziranje kose, kako bi se izbjegla dodatna šteta samim umetcima, ali i na prirodnoj kosi na koju su umetci za kosu postavljeni.

 Prsteni odišu ljepotom i pozivaju Vas da ih nosite u svakoj prilici. Odaberite Vama najslađi prstenu ovom članku.

Šta pokloniti za rođendan. Razmislite malo i sigurno ćete naći savršeni rođendanski poklon. Šta je po vama idealan dar za rođendan? Čitajte više …

 

Postovi iz iste kategorije: