Velik broj vlasnika pasa, posebno onih koji su to tek postali, nađe se u velikoj dilemi kada je riječ o izboru hrane za pse. Razlog tome je velik broj raznih marki i vrsta koje se mogu naći na tržištu pa vlasnici nisu sigurni koja je vrsta idealna baš za njihovog psa te koja će od njih zadovoljiti sve njegove potrebe. 

Najčešći znak da ste odabrali pogrešnu hranu za pse je zapravo negodovanje psa te njegovo odbijanje jedenja te hrane. U tom slučaju osim zdravstvenih problema koje pas može imati zbog neodgovarajuće ili loše hrane, možete imati i problem s ostatkom hrane koju nikada nećete potrošiti, a dali ste novac za nju. Briketi za pse spadaju u nešto s čime gotovo da ne možete pogriješiti.

Najbolji izbor za vašeg psa

Jedan od najvažnijih parametara da vaš pas bude zdrav, svakako je dobra i kvalitetna hrana koja mu pomaže da uz zdravlje bude i u dobroj fizičkoj formi te pun energije. Jednom od najboljih vrsta hrane za pse su briketi za pse

Ova vrsta pseće hrane, posebno oni koji imaju kvalitetan sastav u smislu odabira mesa te udjela proteina uvelike doprinose optimalnom rastu i razvoju psa. Također doprinose njegovom cjelokupnom zdravlju, snazi, razvoju muskulature te razini energije zbog čega biste ih svakako trebali uvesti u prehranu svog psa.

Najbolja prehrana za psa.
Jednom od najboljih vrsta hrane za pse su briketi za pse.

Pobrinite se o veličini briketa za pse

Osim kod odabira vrste hrane za pse, vlasnici pasa ne znaju koju veličinu briketa za pse odabrati. Naime, stručnjaci napominju da je njihova veličina vrlo važna zbog idućih stvari:

  • Žvakanja
  • Probavljanja hrane
  • Čišćenja zubnog kamenca

Ukoliko su briketi za pse premaleni onda ih pas neće žvakati već će ih gutati, a to će uzrokovati probleme s probavom u vidu velike nadutosti, povraćanja ili prejedanja, a istovremeno pas neće očistiti zube. S druge pak strane oni preveliki kod manjih pasa mogu uzrokovati gušenje.

Pazite na deklaraciju proizvoda pseće hrane

Kako biste bili sigurni da svom psu dajete najbolje brikete za pse, važno je prilikom kupnje obratiti pozornost na njihov sastav naveden na deklaraciji, a koji mora izgledati ovako:

  • Biti precizan i vrlo detaljan
  • Na prvom mjestu bi trebao imati vrstu mesa koju sadrži (pileće, goveđe ili svinjsko meso)
  • Proteini bi trebali biti zastupljeni u postotku većem od 25 %
  • Imati što niži udio žitarica (žitarice se najčešće koriste kako bi povećale masu)
  • Biti proizvedeni na niskoj temperaturi ili hladnim prešanjem
Kako biste bili sigurni da svom psu dajete najbolje brikete za pse.

Možda vas zanima i što su papaline? Papaline su psima lako probavljiva hrana, one su zapravo morska riba, a kao hrana za pse dolaze u osušenom obliku. Papaline su odlična hrana za pse jer predstavljaju izvor omega 3 i omega 6 masnih kiselina te proteina. 

Postovi iz iste kategorije: