U današnje digitalno vrijeme sve veći broj avanturista i rekreativaca žele zabilježiti sve one spontane i drage trenutke koji su se dogodili tijekom bavljenja određenom aktivnosti. Odlično, malo i vrlo kompaktno rješenje je sportska kamera

Naime, to je mala kamera odličnih performansi koja snima odlične fotografije i videozapise čak i u pokretu pa su slike i videozapisi vrlo čisti i kvalitetni. Zbog toga neometano možete snimati sve aktivnosti kojima se bavite, a ujedno i snimiti nezaboravne trenutke i sportska/rekreativna postignuća.

U današnje digitalno vrijeme sve veći broj avanturista i rekreativaca žele zabilježiti sve one spontane i drage trenutke koji su se dogodili tijekom bavljenja određenom aktivnosti.

Kamera za džep

Sportska kamera od milja se zbog svojih dimenzija i kompaktnosti naziva još i džepna kamera što je jedna od njezinih glavnih prednosti u usporedbi s klasičnim fotoaparatima i kamerama. Ova njezina prednost vrlo je važna jer se svi rekreativci i avanturisti nerijetko nalaze u vrlo malim prostorima i s ograničenim prostorom za pohranjivanje opreme i dodatnih pomagala. Zato je vrlo važno da sportska kamera ne zauzima puno prostora, no da ima mogućnost snimanja ili fotografiranja određene širine. U tom smislu ih mogu koristiti:

  • Biciklisti
  • Alpinisti
  • Ronioci
  • Motociklisti

Kada je riječ o svim ovim sportovima, sportska kamera osim bilježenja lijepih krajolika i nezaboravnih uspomena može služiti i kao snimač vožnji u slučaju prometnih nesreća jer bilježi promet ispred vozača, ali i njegovu brzinu.

Visoki standardi snimanja videozapisa

S obzirom na to da su sportske kamere u posljednje vrijeme postale vrlo popularan dodatak, i standardi u njihovoj proizvodnji su se uvelike povećali pa su one postale sve kvalitetnije. U tom smislu su kućišta sve kvalitetnija i izdržljivija jer se ove kamere ipak koriste u pokretu. Zbog toga je i njihov zaslon postao interaktivniji i lakši za korištenje na putu uz obvezan dodatak protiv grebanja leće u raznim uvjetima na terenu. 

Jedan od najnovijih standarda je svakako značajka stabilizacije pokreta koji korisnicima omogućava snimanje i slikanje u pokretu bez narušavanja kvalitete i oštrine snimke.

Dodatne performanse sportske kamere

Iako su sportske kamere namijenjene svim vrstama rekreativaca i avanturista neki od njih, posebno ronioci ili plivači pri odabiru idealnog modela traže dodatne performanse kao što je primjerice vodonepropusnost kako bi mogli snimati pod vodom

O tome je li sportska kamera uistinu vodonepropusna dokaz su razni certifikati pa ih je dobro provjeriti prije kupnje. Važno je napomenuti da svaka dodatna značajka naravno znači da je za kupnju određenog modela potreban nešto veći budžet.

Postovi iz iste kategorije: