Dolaskom toplijeg, proljetnog vremena na brojnim balkonima i terasama možemo vidjeti predivne žardinjere za cvijeće koje čekaju cvjetanje i raskošne grane i stabljike pune cvjetova. Mnogi ih zbog toga nerijetko nazivaju nakitom balkona i terasa jer one u vrijeme cvjetanja zaista tako izgledaju i oplemenjuju svaki dom, vrt ili zgradu na kojoj se nalaze. 

Ukoliko želite učiniti isto i na svom balkonu, nemojte se dvoumiti, one su odličan i vrlo dekorativan odabir za sve ljubitelje cvijeća pa pogledajte što se sve nudi na tržištu.

S obzirom na sve veću popularnost žardinjere za cvijeće, ne čudi činjenica da na tržištu možemo pronaći sve veći broj različitih modela.

Velik izbor žardinjera za cvijeće

S obzirom na sve veću popularnost žardinjere za cvijeće, ne čudi činjenica da na tržištu možemo pronaći sve veći broj različitih modela i materijala izrade ove vrste tegla za cvijeće. Naime, kako bi se što bolje uklopile u uređenje vrta, terase ili balkona, one se danas izrađuju od:

  • Keramike
  • Plastike
  • Metala
  • Drveta
  • Pletenih materijala
  • Kamena

Ovisno o tome gdje želite smjestiti svoju žardinjeru za cvijeće, hoće li ona stajati samostalno na podu ili ćete je pak objesiti na ogradu balkona, odabrati ćete neki od navedenih modela.

Vrtna oaza

S obzirom na to da su žardinjere za cvijeće vrlo atraktivnog izgleda i same po sebi, sadnjom specifičnih vrsta cvjetova i kombiniranjem različitih boja možete postići predivan izgled vrta. Tako primjerice svoje sukulente i kaktuse možete posaditi u kamene žardinjere za cvijeće i uz postavljanje šljunka možete u svom vrtu postići pustinjski krajolik. 

Nešto šareniji izgled svog vrta možete postići formiranjem šarenog prstena od onih koje mogu biti smještene na pod ili pak visjeti. Izbora je zaista mnogo, a o stilu i izgledu odlučujete samo vi.

Pregrada od neželjenih pogleda od cvijeća

Osim za uređenje vrtova i terasa, žardinjere za cvijeće mogu biti i vrlo funkcionalne. Naime, velike i masivne u koje se mogu posaditi nešto veće biljke ili penjačice mogu izvrsno poslužiti kao tzv. živa ograda. Ona je odlična kada se želite zaštiti od neželjenih pogleda susjeda s drugih balkona ili prozora u vašem okruženju. 

Osim svoje funkcionalnosti, žardinjere za cvijeće u ovom svojstvu djeluju i vrlo dekorativno te pridonose romantičnoj atmosferi vrta, posebno ukoliko se cjelokupan izgled upotpuni i dodatnim osvjetljenjem u vidu lampiona ili lampica. Kada svoj vrt ukrasite s više takvih različitih ukrasa, svi gosti će zasigurno uživati u atmosferi koju ćete stvoriti na takav način.

Postovi iz iste kategorije: