U današnje vrijeme digitalnih medija, a posebno društvenih mreža, koncept ljepote uvelike se promijenio pa gotovo da ne postoji osoba koja, gledajući fotografije drugih osoba na društvenim mrežama, nije poželjela promijeniti nešto na sebi. Ne moraju nužno društvene mreže i mediji biti motivacija za promjenu, do te želje osobe mogu doći i samostalno, a rješenje svih njihovih problema predstavlja estetska kirurgija. 

Naime, to je grana medicine koje se bavi izvođenjem kirurških zahvata kojima se mijenja fizički izgled neke osobe te se isti dovodi do najbolje moguće razine.

Dvojaka uloga estetske kirurgije

Kada kažemo da estetska kirurgija mijenja fizički izgled neke osobe to može imati dvojako značenje. Naime, one ne podrazumijeva samo estetske korekcije u svrhu boljeg, mlađeg, svježijeg i vitkijeg izgleda pa ju tako dijelimo na:

 • Rekonstruktivnu 
 • Klasičnu

Rekonstruktivna estetska kirurgija podrazumijeva one zahvate kojima se ispravljaju određene fizičke funkcije, kojima se otklanjaju određene deformacije koje su uzrokovane nekom bolešću, rođenjem ili nesrećom. 

Klasična s druge strane podrazumijeva sve one zahvate koji nemaju medicinsku svrhu te ne utječu na zdravlje pojedinca.

Uloga estetske kirurgije.
S obzirom na to da je estetska kirurgija postala sve popularnija i dostupnija širem broju ljudi, sve popularniji su postali i razni korektivni zahvati.

Poboljšanje kvalitete života nakon kirurškog zahvata

Općenito govoreći, estetska kirurgija postoji kako bi se postigao sklad tijela ili pak kako bi se uklonili oni oblici ili forme koji kod pacijenta iz nekog razloga izazivaju nelagodu ili nezadovoljstvo te zbog njih ima socijalne, psihološke ili druge probleme i neugodnosti. 

Samim tim ona se smatra granom medicine koja popravlja kvalitetu života pojedinca, no taj pojedinac ujedno mora imati i realna očekivanja od zahvata.

Pročitajte ovaj članak: Sjemenke konoplje kao sigurna alternativa

Kada se govori o konoplji i njezinim pripravcima ili dijelovima koji se konzumiraju, svima odmah padne na pamet psihoaktivno djelovanje koje ona može imati. Ipak, kada je riječ o sjemenkama konoplje tada je važno znati da one dolaze od industrijske konoplje kod koje je THC prisutan samo u tragovima. Zbog toga ona nema psihoaktivno djelovanje, no ima iznimne nutritivne vrijednosti poput zdravih masnoća, proteina i minerala.

Od korekcija nosa do nogu

S obzirom na to da je estetska kirurgija postala sve popularnija i dostupnija širem broju ljudi, sve popularniji su postali i razni korektivni zahvati. Neki do najpopularnijih zahvata su:

 • rinoplastika (korekcija nosa)
 • blefaroplastika (podizanje vjeđa)
 • odstranjivanje viška kože na rukama  
 • odstranjivanje viška kože na bedrima 
 • otoplastika (korekcija odstojećih uški)
 • augmentacija dojki (estetsko povećanje dojki)
 • podizanje grudi (mastopeksija) 
 • smanjenje grudi (redukcija)
 • abdominoplastika (kirurška korekcija trbušne stijenke)
 • bodylift (podizanje i zatezanje tijela)

Osim zahvata iz područja klasične estetske kirurgije, postoji niz popularnih rekonstruktivnih zahvata poput odstranjivanja kožnih i potkožnih tvorbi kao što su madeži, bradavice i kožni tumori, odstranjivanje i prekrivanje ožiljaka, rekonstrukcija kapka i slično.

Još jedan od vrlo popularnih zahvata estetske kirurgije svakako je smanjenje, povećanje i podizanje grudi.

Do trbušnjaka bez vježbanja

Jedan od najpopularnijih zahvata, uz bodylift, svakako je i abdominoplastika. Abdominoplastika je estetski zahvat kojim se uklanja višak kože i masnog tkiva s donjeg trbuha pri čemu se istovremeno učvršćuje i stjenka trbušnih mišića. 

Ovom zahvatu najčešće se, baš kao i bodyliftu, podvrgavaju osobe koje su izgubile značajan broj kilograma ili im je nakon trudnoće ostao višak kože na trbuhu. Abdominoplastici se nešto češće podvrgavaju žene, no postoje i muškarci koji su se odlučili na ovaj zahvat.

Rješavanje učestalog fizičkog kompleksa kod žena

Još jedan od vrlo popularnih zahvata estetske kirurgije svakako je smanjenje, povećanje i podizanje grudi. Naime, kompleks premalih ili prevelikih grudi jedan je od najčešćih i najvećih kompleksa s kojima se suočava velik broj žena diljem svijeta. Iako se najčešće govori o povećanju i podizanju grudi, vrlo čest zahvat koji se radi je i smanjenje grudi. 

S obzirom na to da velik problem može predstavljati i ožiljak koji ostaje nakon operacije, estetski kirurzi su se potrudili da ožiljci budu što manji. Isto tako, osobe koje se odluče na podizanje nešto manjih grudi, toj operaciji se mogu podvrgnuti uz postavljanje implantata kako bi se dobio najbolji mogući efekt.

Estetska kirurgija kod žena.
Velik problem može predstavljati i ožiljak koji ostaje nakon operacije, estetski kirurzi su se potrudili da ožiljci budu što manji.

Bodylift kao ciljani tretman za sve probleme

Kao što je ranije spomenuto, tretman bodylift je jedan od vrlo traženih i popularnih zahvata kojem se podvrgava sve veći broj korisnika diljem svijeta. S obzirom na njegovu popularnost, tretman bodylifta ciljano djeluje na gornji i donji dio tijela. Bodylift gornjeg dijela tijela podrazumijeva estetske zahvate na abdomenu, prsnom košu, dojkama, nadlakticama i pazusima. Bodylift donjeg dijela tijela s druge pak strane podrazumijeva podizanje i zatezanje kože na natkoljenicama te abdominoplastiku. Ovisno o tome koja od ovih dviju regija je najproblematičnija kod vas, odlučit ćete se za jedan od dvaju tretmana. 

Ako pak postoje problemi koje želite riješiti na gornjem i donjem dijelu tijela, tada se preporuča podvrgavanje bodyliftu cijelog tijela, popularno zvanog total bodylift. On omogućuje podizanje i zatezanje cijelog tijela te daje odlične rezultate na cijelom tijelu pa će tako tijelo biti u potpunosti preoblikovano, mladoliko te ćete izgledati vitko i zategnuto, a to je nešto što svi žele.

Bodylift je jedan od vrlo traženih zahvata.
Ako pak postoje problemi koje želite riješiti na gornjem i donjem dijelu tijela, tada se preporuča podvrgavanje bodylift cjelog tjela.

Postovi iz iste kategorije: