Sve životinje vole lako probavljivu hranu, a jedna od takvih vrsta prirodne hrane za pse su i papaline. One su zapravo morska riba, a kao hrana za pse dolaze u osušenom obliku. Papaline su odlična hrana za pse jer predstavljaju izvor omega 3 i omega 6 masnih kiselina te proteina. 

Osim toga, a njihovim žvakanjem psi jačaju zagriz što je vrlo važno, dok su proteini  vrlo važni za opće dobro zdravstveno stanje psa. Upravo zbog toga valja razmisliti o uvođenju ove namirnice u prehranu vašeg psa kako biste doprinijeli njegovom dobrom rastu i razvoju.

Omiljena pseća grickalica

Iako papaline za pse imaju brojne benefite u životu psa jer pomažu boljem razvoju i rastu, one danas nisu shvaćene kao cjelokupni obrok, već se one većinom smatraju grickalicama koje psi vrlo rado jedu. 

Papaline za pse su zdrava poslastica za pse od jednog sastojka

S obzirom na to da se papaline većinom smatraju grickalicom, one se koriste i tijekom obuke pasa kao nagrada, a inače ih jedu sve vrste, odnosno svi uzrasti pasa. Tako danas papaline vole i štenci i srednje odrasli psi te odrasli psi.

Pročitajte i sljedeći informativni članak: Izaberite najbolju hranu za mačke

Malene, ali ukusne papaline

Papaline koje se danas mogu kupiti u trgovinama za pse dolaze u različitim pakiranjima, ali najčešći oblik u kojima ih možete pronaći su u komadićima, odnosno prutići papalina koji su dugi od pet do deset centimetara. Ovisno o veličini vašeg psa, možete mu dati cijele komadiće papaline. 

Ako je pas velik ili pak možete odrezati papaline na manje komadiće kako bih manji pas lakše jeo, izbor je na vama.

Pravilna konzumacija hrane za pse

Kao što je već ranije napomenuto, papaline se ne smatraju kompletnim obrokom, već su samo grickalica, odnosno međuobrok te ih je kao takve potrebno servirati psu. S obzirom na to da je to morska riba, odnosno slanovodna riba, nakon što ih pas pojede, vrlo je vjerojatno da će biti i žedan. Zbog toga je važno da mu date piti, odnosno da pripremite njegovu zdjelicu s vodom kako ne bi došlo do neželjene dehidracije. 

Papaline za pse su grickalica odnosno međuobrok.
Papaline za pse su samo grickalica. S obzirom na to da je to morska riba, odnosno slanovodna riba, nakon što ih pas pojede, vrlo je vjerojatno da će biti i žedan. Zbog toga je važno da mu date piti.

Savjet o tome koliko često i koliko količinski papaline je dovoljno vašem psu dobro je pitati kod vašeg veterinara ili trgovca u trgovinama za pse koji su već upoznati sa općenitim pravilima o tome koliki pas smije jesti koju količinu papaline dnevno. Na taj način ćete biti sigurni da ćete sve dobro dozirati kako bi pas dobio najbolju količinu.

Čitajte i sljedeći članak: Vitamini za pse su važnost i potreba za dodacima prehrani

Susrećemo se s pričama drugih vlasnika koji svojim psima u svakodnevnu prehranu uključuju i  dodatke prehrani, pa se postavlja pitanje – je li to uvijek nužno? Vitamini za pse su samo jedna vrsta dodataka prehrani koje psi mogu konzumirati te nisu potrebni svim psima, ali nekima mogu značajno unaprijediti kvalitetu života.

Postovi iz iste kategorije: