Uređivanje vrta, okućnice i interijera mogu biti jako zanimljivi procesi – onaj tko voli detalje i slaganje stvari svakako će uživati u navedenim aktivnostima. Ako ste takva osoba, zasigurno ste i ljubitelji cvijeća, a dekorativne tegle za cvijeće su neophodne na svakoj terasi.

Neovisno o tome što će biti u njima i gdje ih stavljate, vjerojatno volite smišljati svoj sljedeći projekt. Danas pričamo o teglama za cvijeće te poručujemo na što da pripazite u procesu kupovine. 

Odabir savršene tegle za cvijeće

Tegle za cvijeće su jako raznolika tema , razlikuju se po:

  • bojama
  • veličinama
  • oblicima

U više-manje svakoj prostoriji možemo naći neko mjesto gdje bi cvijet ili pak neko začinsko bilje dobro pasali. Zbog toga morate razmisliti o sljedećim faktorima.

Plastične tegle za cvijeće
Plastične tegle za cvijeće su najpraktičnije za održavanje i svakako su najlakše.

Boja i stil.

Ovo je najpovršniji razlog, ali je definitivno opravdan. Svi mi volimo da stvari koje radimo budu estetski privlačne te da se lijepo uklapaju u prostor u kojem se nalaze. Zbog toga bi bilo dobro da malo proučite ostatak interijera u sobi u koju ćete staviti tegle – tako ćete zaključiti koja boja dobro paše, a koja ne. Stil može biti kičast, jednostavan, skandinavski, hipi… Uzmite u obzir i boju biljke koja će biti u tegli.

Materijal i održivost.

Plastične tegle za cvijeće su najpraktičnije za održavanje i svakako su najlakše. Metalne su također često lagane, pogotovo ako se radi o običnom limu, ali one su sklone zagrijavanju i nisu prikladne za vanjsku upotrebu ako imate ljubimce ili djecu. Staklo se koristi nešto rjeđe, isto kao i kamen odnosno mramor, a radi se o generalno skupljim opcijama koje se ne smiju montirati komplicirano zbog sigurnosti. Najteže ćete održavati kamen.

Čitajte i sljedeći članak: Posijte travu i uživajte u prekrasnom travnjaku

Prije sijanja trave važno je znati i kako se kreću cijene sjemena za travu. Naime, u stručnoj literaturi se navodi da se cijena visoko kvalitetnog sjemena za travu kreće od 30 € za 100 m2 pa na više.

Veličina, što ide u teglu?

Dobro razmislite što ćete staviti u teglu – pogledajte na internetu informacije o toj biljci kako biste znali do koje veličine može narasti kako ne biste imali dodatne komplikacije s presađivanjem u skorijoj budućnosti. Isto tako, razmislite o veličini prostorije i nemojte da vas bude strah izmjeriti prostor.

Prenosivost i praktičnost montaže.

Nemojte zaboraviti da nisu sve tegle za cvijeće nužno samostojeće već da se neke moraju montirati, pogotovo ako je pitanje o vanjskoj, dvorišnoj uporabi. U tom slučaju je dobro uzeti teglu koja se može fiksirati.

Kad kupujete tegle, dobro razmislite o tome gdje, kako i zašto će stajati. Nakon toga možete pregledati ponudu u online trgovinama i zaključiti koji cjenovni rang dolazi u obzir te dobiti inspiraciju za uređenje prostora oko tegle. Ne zaboravite kupiti i cvijeće ili sjemenke, u suprotnom tegla ne znači mnogo!

Čitajte i slejdeći članak: Udobni kožni trosjedi za dnevni boravak

Moderni tekstilni trosjedi su dobar izbor za uređenje stana, a njihova prednost je lakoća održavanja i za razliku od kože manje ćete se znojiti tijekom ljeta.

Postovi iz iste kategorije: