Svim studentima je vrlo poznato kako je pravi izazov pronaći povoljan najam sobe za studente. Studenti često imaju ograničen budžet te traži što povoljnije opcije. No, nažalost, najmodavci su često svjesni situacije da će pred jesen biti velika pomama za sobama i stanovima te su cijene nešto više.

Srećom, postoje i oni koji ne žele iskoristiti takvu situaciju te nude najam studentske sobe po prihvatljivim cijenama. Također, postoje i specijalizirane aplikacije koje pomažu studentima u potrazi za sobom.

Do studentske sobe u jednom kliku

Putem više različitih aplikacija, privatni iznajmljivači mogu oglasiti najam sobe za studente, a studenti je lako mogu pronaći. Na ovaj način su svi na dobitku. Iznajmljivači će na ovaj način uspjeti dati u najam sobu za studente ili cijeli stan pri čemu oglas mogu predati besplatno, bez plaćanje provizije agencijama za nekretnine. 

Također, i studenti su oslobođeni plaćanje provizije uz garanciju najmodavca da će u stanu moći ostati do kraja ispitnih rokova ili duže, ukoliko je odmah tako dogovoreno i ukoliko to odgovara najmodavcu.  

Online najam sobe za studente

Sam postupak online najma sobe za studente je vrlo jednostavan. Naime, najmodavac u nekoliko klikova kreira oglas uz mogućnost samostalnog određivanja cijene i mogućnost prilaganja fotografija stana ili sobe. Student preko aplikacije filtrira oglase prema vlastitim kriterijima (cijena, kvart, kvadratura i slično) te mu se s obzirom na postavljene filtere prikazuju sobe prema njegovoj želji i kriterijima. Na ovakvim aplikacijama ponuđeni su i stanovi i najam soba za studente koji traže cimera ili cimericu, što se radi korištenjem za ovo određenog filtera u tražilici aplikacije. 

Klasična potraga za studentskom sobom

Unatoč mogućnosti da se do studentske sobe može doći jednostavno online, još uvijek postoje i oni studenti koji najam studentske sobe traže i na klasičan način. To najčešće podrazumijeva listanje oglasnika i dogovaranje s najmodavcima o vremenu obilaska sobe.

Iako na prvu taj postupak izgleda zamorno i traje puno duže od ranije navedenog, ipak ima određene prednosti. Tražite li studentsku sobu za najam online, oslanjate se samo na slike sobe, kao i na njezin opis. To naravno ne mora uvijek potpuno odgovarati stvarnoj situaciji, odnosno moguće je da slike više nisu aktualne. No, kada sobu pogledate uživo, tada ćete vidjeti stvarnu situaciju i lakše procijeniti vrijedi li cijene koju je postavio najmodavac.

Čitajte i sljedeći članak: Lijepe i moderne komode

Postovi iz iste kategorije: