Polo majice prvotno su izrađene za potrebe igrača tenisa koji do tada nisu imali adekvatnu odjeću za nošenje tijekom dugotrajnih utakmica. Naime, dotadašnje majice za tenis podrazumijevale su podizanje rukava koji su se tijekom igre nerijetko odvrtali što je uvelike smetalo igri te je bilo iznimno neudobno za igrače. 

Rene Lacoste tako se dosjetio kako je nužno napraviti majice koje zadovoljavaju potrebe tenisača pa je izradio modele koje danas poznajemo pod nazivom polo majice čime je igračima tenisa uvelike olakšao igranje.

Polo majice prvotno su izrađene za potrebe igrača tenisa koji do tada nisu imali adekvatnu odjeću za nošenje tijekom dugotrajnih utakmica.

Materijali izrade polo majica

Klasične polo majice od svog početka izrađivane su od pletenog pamuka koji je svojom teksturom omogućavao prozračnost koja je igračima tenisa bila nužna tijekom igre, bez obzira radi li se o igranju na suncu ili u drugim vremenskim uvjetima. 

Njihova dužina uvijek je bila nešto veća kako bi omogućila bolje kretanje i koordinaciju pokreta igrača, a kragna ih je štitila od sunca. Iako su današnje polo majice nešto drugačije forme, osnove poput materijala i kragne ostale su iste i danas.

Od tenisa do pola

Iako su polo majice u svojim počecima prvenstveno bile namijenjene igračima tenisa, one su zadržale svoj naziv, odnosno svoju vezu s polom. Naime, u 19. stoljeću igrači pola shvatili su kako im dotadašnje uniforme ne odgovaraju i kako je nužno da ih promijene. 

Upravo zbog toga Lewis Lacey počeo je proizvoditi košulje nalik Lacostinim modelima, dodajući im logo igrača pola na lijevu stranu prsa. 

Luksuzni poticaj i današnja popularnost ovog komada odjeće

Posebnu popularnost polo majice postigle su kada ih je slavni modni dizajner Ralph Lauren uvrstio u svoj asortiman i kada je ova vrsta majica postala vidljiva i dostupna širim krugovima, odnosno većem broju ljudi. Upravo zbog toga, danas ih možemo vidjeti tijekom ljetnih mjeseci na svakom drugom prolazniku, pa čak i kod žena. 

One zbog svog sportskog, a ujedno i elegantnog izgleda privlače velik broj korisnika koji ih potom kombiniraju uz različite odjevne predmete te u različitim prilikama. Neke od najčešćih kombinacija ovog popularnog komada odjeće i drugih odjevnih predmeta i obuće su:

  • Kratke traper hlače, tenisice ili ljetne papuče
  • Kratke cargo hlače, tenisice ili espadrile
  • Traperice i tenisice

Koju god kombinaciju uz polo majice odabrali, nećete pogriješiti, već ćete uvijek izgledati dotjerano i to bez previše truda.

Postovi iz iste kategorije: