Vremena su se poprilično promijenila. Više ne možemo samo promijeniti mobitel kad god mu se nešto desi, s obzirom na to da nama danas mobiteli nisu samo dodatak u životu. Oni su nam prije svega alat u svemu i neka vrsta malog robota koji nam je pomoć u apsolutno svakom aspektu života. Zbog toga, ali i zbog cijene koja današnjim mobitelima strmoglavo raste s objavom svakog novog modela, moramo dobro paziti na naše telefone i truditi se da se njima ništa ne desi. Tako izbjegavamo veliki trošak, nemamo bespotrebne komplikacije i olakšavamo si svakodnevicu. Kod zaštite mobitela može nam pomoći staklo za telefon.

Koji su dijelovi zaslona?

Klasični zaslon svakog mobitela sastoji se od tri ili više sloja. Najbitniji koje morate poznavati su zaštitno staklo, LED ili LCD ekran i dio koji se zove digitizer. Zaštitno staklo za mobitel je onaj površinski dio koji uglavnom strada prvi. Što je tehnologija skuplja, to je to površinsko staklo bolje. Vidjet ćete da na novijim mobitelima postoje takozvane Gorilla Glass zaštite, ali nemojte da vam to bude poziv na nepažnju. 

Drugi „sloj“ je LED ili LCD ekran. Za razliku od stakla kod kojeg odmah vidite pukotine, kad nastrada LCD ili LED ekran dolazi do razlijevanja kristalića, odnosno do poremećaja slike koja se prikazuje na telefonu. Tad je popravak daleko skuplji i poprilično kompliciran. Zadnji sloj je digitizer. Taj sloj je zaslužan za to što možemo koristiti touchscreen našeg mobitela i kad on napukne ili se poremeti, više ne možemo koristiti ekran mobitela. Ovaj dio jako često dolazi s LCD ekranom i lako se potrga pri padu jer se radi o osjetljivoj komponenti.

Što je staklo za telefon?

Staklo za telefon poprilično je jeftina i praktična investicija koja štiti vaš mobitel. Radi se o dodatnom, zaštitnom staklu koje se stavi preko originalnog.

U slučaju blažeg pada, slomi se to staklo, a ne pravo. Zaštitna stakla variraju po pitanju cijene, između 5€ i 25€. Što više uložite, to ste sigurniji. Držalo za mobitel popsocket možete ga koristiti i za zaštitu telefona.

Zaštitno staklo za telefon

Zaštitno staklo za telefon mora se pažljivo staviti, s obzirom na to da prašina ispod može biti problem. Preporučujemo vam da dobro očistite površinu, pažljivo primijenite staklo i dobro ga namjestite. Ponekad to možete i u trgovini gdje kupite staklo, a u svakom slučaju je dobra ideja upitati to na mjestu kupovine, u tom trenutku. Razne dodatke za vaš mobitel možete pronaći u web trgovini Gizzmo. Iz širokog asortimana proizvoda možete izabrati najzanimljivije dodatke za mobitel prema vašem modelu i na taj način biti sigurni da će odgovarati vašem mobitelu.

Postovi iz iste kategorije: