Čak i ako ste na putu na odmor, vožnja po ljetnom suncu može biti itekako naporna. Niti najbolja klima, koja će temperaturu u automobilu učiniti ugodnom, ne može umanjiti nemilosrdne zrake sunca koje nekako uvijek uspiju ubosti vas u oči. 

Upravo zbog toga, za ljetnu je vožnju važno sa sobom imati i sjenila za auto. Možete ih nabaviti na raznim mjestima, od specijaliziranih trgovina s autoopremom, pa sve do nekih većih supermarketa. 

Ugodnija vožnja uz sjenila za auto

Klasik među auto sjenilima

Sjenila za auto koja je svatko od nas sigurno barem jednom vidio su ona klasična, jednostavna, napravljena od tanke tkanine na okviru od metalne žice, koja se na prozor postavlja uz pomoć vakuumskog držača. Ovakva sjenila za auto imaju mnoge prednosti. Prije svega, postavljaju se jednostavno i nisu skupa, jer koštaju samo nekoliko desetaka kuna. Uz to, mogu se pronaći u gotovo svim trgovinama, a pristaju na gotovo sve prozore auta, bez obzira o tipu auta. Ipak, glavna mana im je osjetljivost. Stoga, tražite li auto sjenila koja ćete moći koristiti dulje vrijeme, nećete biti oduševljeni.

Rolo sjenila za auto

Tražite li modele koje ćete moći koristiti više godina za redom, rolo sjenila za auto odlična su ideja. Ona se postavljaju jednostavno – najčešće na vakuumske držače, pa nećete imati mnogo problema s postavljanjem. Najslabija točka im je mehanizam za namatanje, koji se može pokidati ako niste pažljivi, no čak i s tim moći ćete ih koristiti. 

Ako imate prozore neuobičajenih dimenzija, rolo auto sjenila mogu biti problem. Iako se njihova duljina može prilagođavati, širina i smjer postavljanja određeni su, što bi mogao biti problem za manje i trokutaste prozore.

Zavjese za auto

Često najluksuznija opcija sjenila za auto su ona u obliku zavjesa. Ovi modeli dolaze s dvije vodilice na kojima materijal sjenila možete pomicati na jednu ili drugu stranu prozora. Takva se sjenila za auto najčešće postavljaju na duže vrijeme, jer se jedna od vodilica najčešće montira ili lijepi na plastiku ispod stakla prozora. To može predstavljati problem kod otvaranja prozora, ali i ako imate prozore koji su manjih dimenzija, jer će tada zavjesa sjenila za auto visiti u kabinu. Iako nisu prilagodljive, zavjese za auto često su napravljene kvalitetno i da traju, pa su najbolja opcija dugotrajnu uporabu.

Autokozmetika pruža automobilu mogućnost da zablista. Vlasnici automobila rijetko se prisjete koliko je važno održavanje automobila. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: