Iako zima službeno traje tek nešto više od mjesec dana, svi već žudimo za toplim i sunčanim danima koje skriva proljeće. Imate li vrt, dvorište ili terasu, vjerojatno ćete se na prvi poziv sunčevih zraka htjeti što prije odazvati.

A za potpuno uživanje u svježem zraku i punjenje baterija nakon dugog, hladnog, zimskog perioda važno je u svojem vanjskom prostoru imati vrtnu garnituru koja je istovremeno udobna, ali i lijepa. Bez obzira kupujete li novu ili nadopunjavate i prilagođavate staru, postoji nekoliko trikova koje biste svakako trebali imati u rukavu.

Kvalitetni i otporni materijali vrtnih garnitura

Na prvom mjestu, vrtne garniture trebale bi biti kvalitene. Ako će veći dio godine provesti vani, mora biti u mogućnosti izdržati razne vremenske uvjete, od kiše i velike vlage u zraku, pa sve do jakog sunca. Stoga, ponajprije obratite pozornost na podneblje u kojemu živite. Ako ste blizu mora, vrtne garniture s puno metala koji nisu otporni na hrđanje nikako nisu dobra ideja, pa se radije odlučite za prirodne ili kompozitne materijale, ili pak metale otporne na hrđu.

S druge pak strane, vremenom i zbog sunca tkanina na njima i plastični dijelovi mogu izgubiti boju i konzistenciju, stoga se radije odlučite za kvalitetnije verzije. Uz to, imate li mogućnost, generalno se bolje odlučiti za vodootporne materijale, kako ne biste morali brinuti o njima za vrijeme kratkih ljetnih pljuskova.

Udoban i meki namještaj za vrt

Ipak, iako su kvaliteta, dugotrajnost i jednostavno održavanje veoma bitni, cilj je odabrati udoban namještaj za vrt. To prvo znači da u obzir morate uzeti dimenzije prostora – velika garnitura nagurana u malen prostor čini ga klaustrofobičnim i natrpanim. Stoga, radije se odlučite za manje, ali kvalitetnije komade.

Generalno, uvijek je bolje odlučiti se za prirodne materijale poput drveta, no oni zahtijevaju dosta održavanja. Prirodne materijale možete zamijeniti i umjetnim, koji su gotovo jednako udobni, pod uvjetom da se ne radi o punim komadima plastike. Pletivo je stoga najsigurniji odabir. Ako su vam za oko pak zapeli naoko neudobni komadi, uvijek ih možete podići dekorativnim jastucima, ili jastucima i spužvama za sjedenje i ležanje. Oni će boravak na vrtnoj garnituri učiniti mekšim i udobnijim.

Samohodna kosilica za lijep travnjak. Ako se radi o prosječnom dvorištu, samohodna kosilica odličan je izbor s obzirom na nisku cijenu. Čitajte više …

Postovi iz iste kategorije: