Održavanje travnjaka je neophodno za njegovu ljepotu, a samohodna kosilica će vam znatno uštedjeti vrijeme potrebno za brigu oko travnjaka. Budući da je trava veoma osjetljiva, bitno je da se redovno kosi, jer košnja trave poboljšava njenu čvrstoću i boju. Travnjak se mora kositi nekoliko puta godišnje, a ako želite da bude savršen, morat ćete se posvetiti češćem košenju i zalijevanju. Kroz ovaj tekst upoznati ćemo vas s alatom koji vam može znatno pomoći u brizi oko travnjaka.

Samohodna kosilica
Pitati koja ja najbolja samohodna kosilica je ravno pitanju koji automobil je najbolji.

Vrste samohodne kosilice

Prije odlaska u kupnju, veoma je važno da znate razlikovati i odabrati koja vam je samohodna kosilica potrebna. One variraju ovisno o:

 • veličini travnjaka
 • cijeni
 • načinu rada

Samohodne kosilice koriste se u različitim slučajevima, stoga u ponudi raznih trgovina možemo pronaći više vrsta. Ovisno o veličini travnjaka i vašim potrebama birate onu koja vam najbolje odgovara.

 Najbolja samohodna kosilica

Pitati koja ja najbolja samohodna kosilica je ravno pitanju koji automobil je najbolji. To ovisi o vašim potrebama, i dok će vam za manje travnjake biti dovoljne neke male kosilice, za velike površine trebat će vam znatno veće i snažnije. Upravo zbog toga je neophodno informirati se o svim mogućnostima i odabrati onu kosilicu koja vam najbolje odgovara.

U ponudi možete pronaći kosilice koje se razlikuju prema:

 • veličini
 • pogonu
 • snazi

Košnja trave

U teoriji je košnja trave naizgled veoma jednostavna i samohodna kosilica bi sama trebala obaviti posao, no u praksi to nije tako. Košnja trave je izrazito opasna, pogotovo ako se radi o neravnom terenu. Zbog toga je neophodno pravilno se zaštititi, što podrazumijeva nošenje radne obuće. Mnogi roditelji nesvjesno dopuštaju djeci košenje, no to nikako ne biste trebali dopuštati prije nego što naučite djecu manevrirati s kosilicom. Najveći broj nezgoda prilikom košenja događa se upravo s djecom.

Čitajte i sljedeći članak: Žardinjere za cvijeće kao nakit za balkon

Dolaskom toplijeg, proljetnog vremena na brojnim balkonima i terasama možemo vidjeti predivne žardinjere za cvijeće koje čekaju cvjetanje i raskošne grane i stabljike pune cvjetova.

Samohodna kosilica dostupna na internetu

Ako vam je potrebna kvalitetna i jeftina samohodna kosilica, pravi izbor je web trgovina Ab d.o.o. U njihovoj ponudi možete pronaći sve potrebne stvari za pravilnu brigu oko travnjaka, poput:

 • gnojiva
 • sustava za navodnjavanje
 • kosilica
 • sjemena
 • i mnogih drugih stvari

Za razliku od klasičnih trgovina, u ovoj web trgovini dostupan vam je širok asortiman proizvoda iz kojih ćete zasigurno pronaći neke koji vam odgovaraju. Prednost je što su svi proizvodi dostupni putem interneta i možete ih naručiti u par minuta. Samo odaberite sve što vam je potrebno, dodajte u košaricu i čekajte da narudžba stigne do vas!

Postovi iz iste kategorije: