Nalazite li se trenutno u procesu uređenja doma, vjerojatno ste svjesni važnosti dobrog osvjetljenja i omogućavanja propuštanja prirodnog svijetla u prostor. Loše osvijetljeni prostori mogu se činiti klaustrofobičnim i manjima ili pak s druge strane uzrokovati velik napor očima, što može rezultirati glavoboljama i neugodom.

Stoga je veoma bitno u prostor unijeti rasvjetna tijela koja će omogućiti osvjetljenje prostora na najoptimalniji način, bez obzira da li je u prostoru potrebno jako osvjetljenje primjereno za delikatnije poslove poput čitanja ili ambijentalno osvjetljenje, primjereno za druženje i odmaranje. Postoji nekoliko trikova za postizanje ovih efekata, a jedan od njih svakako su zidne lampe, koje u prostor mogu unijeti razne efekte.

Vizualni trikovi u prostoru

Zidne lampe odličan su dodatak prostoru jer nude veoma neupadljiv način za osvjetljenje prostora. Mogu se naći u velikom broju stilova i dizajna pa veoma lako možete pronaći upravo onaj tip zidne lampe koji savršeno pristaje u vaš prostor, ali generalno možemo ih podijeliti u direktne i indirektne. S jedne strane, direktne zidne lampe odličan su dodatak u spavaćim sobama kao svijetlo za čitanje. One žarulju pozicioniraju tako da veći dio svjetlosti raspršuju prema dolje, tako da lakše možete osvijetliti stvari poput knjige koju čitate, bez prevelikog osvjetljenja ostatka prostora.

S druge strane, indirektne zidne lampe odlične su za ambijentalno osvjetljenje. Žarulja je u njima pozicionirana vrhom prema gore te je često dodatno zakrivena sjenilom sa strane, kako bi što je više moguće svjetla bilo upereno u strop. Osim što takvo osvjetljenje prostor čini vizualno višim, strop djeluje kao neka vrsta prirodnog rasprašivača svjetla što omogućuje nježno osvjetljenje odlično za druženje, opuštanje ili gledanje televizora, jer nije prenaporno za oči.

Unutarnje ili vanjsko

Općenito, zidna svjetla mogu se pronaći i unutar i izvan doma. Vani, zidna svjetla odlično su osvjetljenje iznad ili pored ulaznih vrata, gdje omogućuju veću vidljivost. Također su odlična ideja za osvjetljavanje terasa, a za osvjetljenje vani najčešće se koriste direktne zidne lampe, s obzirom da u većini slučajeva ne postoji strop koji bi djelovao kao dovoljno dobar raspršivač svjetla.

Osim toga, ovakva svjetla se u mnogim domovima mogu pronaći kao ambijentalna rasvjeta u prostorijama poput dnevnog boravka ili kao jednostavna direktna rasvjeta za prostore poput spavaće sobe.

Dekotrativne naljepnice za svaku vrstu prostora. Naljepnice možete lijepiti na sve ravne površine, kao što su zid (zidne naljepnice), staklo, drvo, ogledala, itd. Čitajte više …

Dnevne sobe centralno su mjesto obiteljskih druženja pa će lijepa komoda pridonijeti i sveukupnom osjećaju zadovoljstva interijerom i toplinom doma. Čitajte više …

tehnički kamen za gradnju

Poseban kamen za gradnju

Kao što u graditeljstvu postoje različite vrste cigle za gradnju, tako postoje i različite vrste kamena, ovisno o tome što se gradi, koja je namjena građevine te njezina ostala svojstva poput činjenice radi li se o vanjskim ili unutarnjim prostorima.

Postovi iz iste kategorije: